Dobrodelni božično-novoletni koncert I. gimnazije v Celju (foto, video)

15. 12. 2017 17:02
Dobrodelni koncert so dodatno popestrili številni nadarjeni solisti.
Dobrodelni koncert so dodatno popestrili številni nadarjeni solisti.

Velika dvorana Celjskega doma je v petek zvečer gostila dobrodelni božično-novoletni koncert Mešanega mladinskega pevskega zbora in orkestra I. gimnazije v Celju z gosti Mladinskim pevskim zborom III. osnovne šole Celje.

Praznični koncert v znamenju skladb iz glasbenih predstav in filmov

Pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora I. gimnazije v Celju so nas na prazničnem koncertu pod dirigentsko taktirko Tomaža Marčiča popeljali skozi glasbo iz znanih glasbenih predstav in filmov. Mladi izvajalci so dobrodelni božično-novoletni koncert stkali iz dobre glasbe, ščepca hudomušnosti, veliko dobrodelnosti in praznične ljubezni. Za to so poskrbeli številni nastopajoči dijaki, ki so obiskovalce Celjskega doma razvajali z glasbo in smehom.

Orkester I. gimnazije v Celju je  letos sicer prvič zaigral pod vodstvom Petra Tovornika in obiskovalce Celjskega doma razvajal z izbranimi skladbami iz Veronike Deseniške. Gre za slovensko uspešnico, ki je nastala izpod prstov njihovega nekdanjega dijaka Leona Firšta. Skozi ljubezen Friderika in Veronike so obiskovalce še posebej popeljali mladi solisti, medtem ko se je koncertno vzdušje le še stopnjevalo.

Božično-novoletni koncert I. gimnazije v Celju je minil v znamenju glasbe, smeha in praznične topline.
Božično-novoletni koncert I. gimnazije v Celju je minil v znamenju glasbe, smeha in praznične topline.

Obiskovalci so lahko uživali tudi ob strastnih latinsko-ameriških ritmih, ki so povzeli zgodbo ene največjih svetovnih uspešnic Evita Andrewa Lloyd Webbra. Nastopajoči so nam dodatno pričarali pravo zimsko pravljico s skladbami  iz animiranega filma Ledeno kraljestvo (Frozen).

I. gimnaziji v Celju so se za piko na i na odru pridružili tudi mladi in nadarjeni pevci Mladinskega pevskega zbora III. osnovne šole Celje pod vodstvom Špele Lipuš. V poplavi mladih glasbenikov so še posebej zasijali solisti, ki jih na I. gimnaziji z veseljem podpirajo: med njimi Amadea Begović, Špela Jezovšek, Iza Leskovšek in Maša Krajnc.

Božično-novoletni koncert I. gimnazije je z dobrodelnostjo poskrbel še za iskrice v očeh in dokazal, katere vrednote so v prazničnem času zares pomembne. Vabljeni k ogledu nekaj utrinkov s koncerta v spodnjem video posnetku in fotogaleriji.

Oglejte si še fotogalerijo:

Tina Ožvald

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
280 queries in 2,707 seconds.