Dobrodelni pomladanski koncert MeMPZ I. gimnazije v Celju (foto, video)

11. 04. 2019 18:26

V dneh, ko opazujemo, kako naravo prebujajo topli sončni žarki, se je tudi I. gimnazija v Celju s toplo besedo in dobro glasbo dotaknila tistih, ki potrebujejo pomoč. Ob tej priložnosti je sinoči v dvorani Narodnega doma potekal Dobrodelni pomladni koncert Mešanega mladinskega pevskega zbora I. gimnazije v Celju s pomembnim poslanstvom; da lahko sonce posije tudi v življenje družine, ki to po hudi izgubi najbolj potrebuje.

Jože Zupančič, nekdanji ravnatelj I. gimnazije v Celju.
Jože Zupančič, nekdanji ravnatelj I. gimnazije v Celju.

Mešani mladinski pevski zbor I. gimnazije v Celju pod vodstvom Tomaža Marčiča ob tej priložnosti dobrodelnosti še zdaleč ni širil sam.

Poleg njih so dobrodelni koncert stkali tudi fantovski Oktet Kajuh, dekliški Oktet Brina, priložnostna komorna zasedba mešanega pevskega zbora in Mladinski pevski zbor II. osnovne šole Celje pod vodstvom Andreje Vahen. Kot posebni gostje večera so obiskovalce Narodnega doma s svojimi žametnimi vokali razvajali člani znamenitega Celjskega okteta pod vodstvom Bojana Goriča.

Celjski oktet
Celjski oktet

Večer, poln toplih stiskov rok in glasbe naravnost iz srca, je tako minil v duhu pozitivne energije in medsebojnega sodelovanja.

Ob tej priložnosti se je tudi dr. Anton Šepetavc, ravnatelj I. gimnazije v Celju, zahvalil vsem sodelujočim. Prav tako pa je na predvečer praznika celjske občine posebno pozornost namenil tudi prejemnikom občinskih priznanj, od katerih kar štirje izhajajo prav iz I. gimnazije v Celju.

Po koncertnem delu so se lahko ljudje dobrega srca udeležili še pogostitve, kjer so si lahko stisnili roke in si izmenjali tople besede. V kolikor ste dobrodelni koncert zamudili, si lahko nekaj glasbenih utrinkov ogledate v spodnjem video posnetku.

Vabimo vas tudi k ogledu fotogalerije.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
265 queries in 2,726 seconds.