Dobrodelni projekt: Misija človek – ‘Z Goričkega v Piran

19. 11. 2021 06:20

Celjski mladinski center in Gimnazija Celje Center, že 5. leto zapored vodi projekt Misija človek. Projekt bo potekal od novembra 2021 do septembra 2022. Letošnja novost je, da bodo v upanju na čim večji doseg te akcije, med 15. in 17. decembrom prepotovali Slovenijo, z namenom, da k sodelovanju povabijo čim več ljudi.

Z dobrodelnimi akcijami, v katerih bodo zbirali material za otroke iz kriznega centra, materinske domove, za brezdomce in živali ter organizirali razne dogodke, želijo krepiti medsebojno solidarnost in širiti človeško toplino.

V petih letih delovanja jim je skupaj uspelo zbrati za preko 60. tisoč evrov potrošnega materiala, ki so ga v celoti darovali varnim hišam, zavetiščem in kriznim centrom v Sloveniji.

Prav tako so izvedi že preko 25 delavnic in dogodkov, na katerih so krajšali čas varovancem v domovih za starejše, izvajali delavnice na temo medvrstniškega nasilja in številne druge.

Aktivnosti, ki bodo potekale med 8.11. in 17. decembrom 2021:

  • Zbiranje potrošnega materiala za Malo Hišo na Pilštajnu (zbiranje hrane z daljšim rokom trajanja).
  • Zbiranje potrošnega materiala za Materinski dom in zavetišče za brezdomce v Celju (higienske potrebščine, potrebščine za ustvarjanje, prigrizke).
  • Zbiranje potrošnega materiala za Palčico v Grosuplju (plenice, mleko v prahu, higienske potrebščine, potrebščine za novorojenčke, potrebščine za ustvarjanje, prigrizki, vse za čiščenje, otroška hrana).
  • Zbiranje potrošnega materiala za Junake 3. nadstropja, Anino zvezdico in program CONA – Centra za socialno delo
  • Zbiranje hrane za živali (pasja in mačja hrana, posode za hrano in vodo, rabljene odeje in brisače).

Podarjene stvari, ki naj bodo nove ali v originalni embalaži in v roku uporabe lahko tudi pošljete na naslov: Gimnazija Celje – Center, Kosovelova ulica 1, 3000 Celje s pripisom #misijačlovek, kar je tudi slogan akcije. Obratujejo pa tudi organizirane zbiralne  točke po različnih vrtcih in šolah, le te, pa lahko vidite na Facebook strani, ali jim pišete na g-mail (naslov dodan spodaj).

Naprošajo, da ne prinašate kakršnihkoli igrač (plišastih, družabne igre, lego gradniki ipd.), ter oblačil oz. tekstila (šolske torbe ipd.), saj tega ne zbirajo. Verjamejo, da te stvari prinašate z dobrimi nameni, vendar nastane problem, ko je tega preveč in pa pričenja zmanjkovati hrane  in drugih reči, ki pa jih v varnih hišah trenutno bolj potrebujejo.

 

Za lažje spremljanje akcije, vsa dodatna obvestila, utrinke iz zbiralnega centra in še  mnogo več, pa jih spremljajte na socialnih omrežjih. Skupaj z vsemi prostovoljci se veselijo, da bodo z vašo pomočjo zopet soustvarjali  leto, v katerega verjamejo, da bo boljše.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,419 seconds.