Dobrodelno prireditev združili z odprtjem energetsko prenovljene Osnovne šole Polzela

02. 12. 2013 09:58

os polzela1»Želimo vam, da gre tudi v vaših življenjih vse od srca do srca.«  S temi besedami se je zaključil 10. dobrodelni koncert Odprta dlan, ki je potekal 22. novembra v športni dvorani Osnovne šole Polzela. Prireditev je bila tudi letošnje leto organizirana z namenom zbiranja prispevkov, ki bi pomagali otrokom v stiski. Pred in po koncertu so se obiskovalci lahko sprehodili med stojnicami in kupili medenjake ali katere druge izdelke, ki so jih izdelali učenci  OŠ Polzela. Zaradi stojnic in zanimivega ter pestrega programa je bilo prisotnih zares veliko obiskovalcev in še več dobre volje. Skupno so s pomočjo številnih donatorjev, prodajo izdelkov in vstopnic, zbrali nekoliko več kot 4.600 evrov.

Ker je prireditev nosila ime Od srca do srca, je med nastopajočimi na odru potoval rdeč srček, ki jim je menda pomagal, da so se bolje odrezali. K temu je pripomogla tudi voditeljica Kaja, ki je bila tista, ki je med prireditvijo nastopajoče spodbujala in  jim podala srček. Slednji je pri govoru najprej pomagal gospe ravnateljici, magistrici Bernardki Sopčič, nato gospodu županu Jožetu Kužniku, magistrici Sonji Zajc in navsezadnje tudi častnemu gostu ministru Jerneju Pikalu. Po tem so si obiskovalci ogledali zanimiv in  domiseln filmček učenke Mance Strah z naslovom Šola v novem plašču. S pomočjo filmčka so izvedeli, kako je potekala obnova nove fasade in notranjosti šole (prenovljena telovadnica, učilnice …). Gospa ravnateljica, gospod župan ter gospod minister, so s prerezom traku simbolično odprli energetsko prenovljeno šolo. Po odprtju so gostje v dar prejeli otroško grafiko devetošolca Mitje Korena, z naslovom Gnezdo.

os polzela2

Naslednji nastopajoči, ki jim je srček pomagal pri nastopu, so bili vrtčevski otroci. S prikupnim nastopom Kuhajmo ljubezen so v dvorano prinesli še več topline in sproščenega vzdušja, ki so jim ga pomagali ohraniti OPZ Polžki s pesmima Ko si srečen, dotakni se srca in s pesmijo Otroška, pri kateri jih je s harmoniko spremljal učenec Žan Zabukovnik. Sledili sta točki učencev POŠ Andraž, ki so peli in igrali na flavtice, ter pevskega zbora OPZ Sončki. Poslednji so obiskovalce za trenutek popeljali v kino, in to s pesmima Sreča na vrvici in Bratovščina Sinjega galeba. Povezovalca Maša Krajnc in Svit Podpečan sva takoj za tem napovedala nastop Tamburaškega zbora Polzela, za katerega sem prepričana, da je vse spravil v dobro voljo. Seveda niso nastopali le zbori in skupine, temveč tudi solisti. Osmošolka Lara Sonjak je s srčkom v roki odlično odpela pesem Šalalalala. Odlično so se odrezali tudi Harmonikarji KGD Cecilija ter Mladinski pevski zbor, ki je spremljal socialno pedagoginjo Sanjo Kolšek in njeno pesem You raise me up.

os polzela3

Dobrodelni koncert se je zaključil s pravo plesno poslastico, ki je nastala pod vodstvom gospe Nanike Cvikl. Učenci so prikazali skoraj vse zvrsti plesa, oder z več kot  sto plesalci pa je v barvah črne, bele in rdeče utripal kot pravo srce.

S pomočjo srčka, ki so ga učenci ob koncu poklonili ravnateljici, se je skozi celotno prireditev med nastopajočimi in obiskovalci pletla vez, ki bo vsem pomagala, da bodo pomagali drugim in jih poslušali. Ob tej priložnosti učenci OŠ Polzela vabijo, da se prireditve udeležite tudi naslednje leto!

Besedilo pripravila: Maša Krajnc (9. razred OŠ Polzela)

Foto: arhiv OŠ Polzela

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 0,877 seconds.