Državno prvenstvo srednjih šol v plesu na Gimnaziji Celje Center (foto, video)


V petek, 13. 5. 2011, je v športni dvorani Gimnazije Celje – Center potekalo državno srednješolsko prvenstvo v plesu. Gre za veliki zaključek Šolskega plesnega festivala, na katerem je sodelovalo kar 26 ekip in 12 plesnih parov iz srednjih šol po Slovenije.

Projekt Šolski plesni festival je posebna oblika tekmovanja, ki je namenjena druženju mladih in uvrščena v sistem šolskih športnih tekmovanj, ki jih organizira Ministrstvo za šolstvo in šport in Zavod za šport RS Planica. Prireditev je namenjena vsem dijakom, ne glede na starost, spol ali plesno predznanje, zajema pa vsebine plesnega tečaja, šolskega plesa in plesnega tekmovanja.

Udeleženci projekta so tekmovali v naslednjih kategorijah – solo plesi (hip hop, pop in latino), plesi v paru ( cha cha cha, swing, salsa ali en ples: angleški valček) in šolska plesna produkcija (skupinska predstavitev plesne točke).

Letošnja novost projekta je bila himna in koreografija Šolskega plesnega festivala, s katero so se na odprtju prvenstva v Celju predstavili vsi nastopajoči.

Utrinke s tekmovanja si lahko ogledate v spodnji galeriji ter prav tako v video posnetkih. 

[simpleviewer width=100% height=700 id=33]

t/f/v: Špela Ožir