Dvojčici Žagar Slemenšek, zlato-srebrni v kickboxingu: v finalu sva hoteli pustiti vtis (foto)

13. 11. 2021 19:42

Na Evropskem mladinskem prvenstvu v kickboxingu, ki poteka od 6. do 14. novembra, so dekleta Celjskega športnega kluba Hyong zoped pokazala, da z njimi ni šale. Dvojčici Larisa in Alisa Žagar Slemenšek ter Maša Kenjalo se domov vračajo z zlato, srebrno in dvema bronastima medaljama.

Levčanki in varovanki Celjskega kluba Hyong, dvojčici Alisa in Larisa sta si pretekli petek, priborili laskava naslova Evropske mladinske prvakinje in podprvakinje. Pod do finala je bila vse prej kot lahko, a kljub vsemu je bila finalna borba za dekleti še posebej stresna.

Dvojčici v sijaju srebra in zlata (foto: osebni arhiv deklet)

Dekleti sta imeli do finala vsaka po tri tekme. Alisa je na poti srebra premagala predstavnico Madžarske, Nemčije in Grčije, proti sestri pa je morala priznati poraz. Larisa se je v prvi tekmi na tem tekmovanju prav tako pomirila s Madžarko, v drugem krogu je premagala predstavnico Rusije, nato borko iz Grčije in v finalu še Slovenko.

Ko smo o občutkih povprašali Lariso, nam je povedala, da je bila za finalno borbo najbolj živčna. Pa ne samo, ker je bilo finale, ampak tudi, ker je želela, da z Aliso prikažeta lepo, čisto borbo in predvsem, da se borita, kot bi se proti katerikoli drugi nasprotnici.

Zmagovalka pravi, da je z svojimi borbami v veliki večini zadovoljna. Zmoti in jezi jo le borba v četrt-finalu, saj meni, da ni potekala, kot bi morala. Borbo je sama kar nekajkrat pregledala in analizirala, da bo lahko napake v prihodnje popravila. Povedala nam je tudi: “Vesela sem, da je Alisi, kljub poškodbi, uspelo priti v finale evropskega prvenstva, saj je za ta uspeh tudi veliko trenirala in posvečala ogromno časa sami pripravi rame na tekmo.”

Alisa pa nam je zaupala: “Prvenstva sem se zelo veselila, saj zaradi poškodbe nisem tekmovala več kot dve leti. Bilo je kar dolgo obdobje, zato nisem ravno vedela kaj pričakovati na tekmi, ampak sem precej zadovoljna s končnim rezultatom. Drugo mesto je zmeraj lep dosežek, ampak je pa tudi nekaj grenkega priokusa, ko si tako blizu naslova. Vendar Lariso zelo spoštujem kot borko in osebo, zato sem vesela, da sem si mesto v finalu delila ravno z njo. Vesela sem zanjo, saj si čisto vsak naslov zasluži in vem koliko truda je vloženega v priprave za vsako tekmo.

Na tej točki bi se rada tudi zahvalila vsem, ki nas podpirajo, predvsem pa našemu trenerju Urošu Bernardu, saj mi brez njega ne bi uspelo priti tako daleč. Moje misli pa so že usmerjene v naslednjo evropsko prvenstvo in sicer v taekwon-doju prihodnji teden. Tudi za nastop na tem tekmovanju imam visoke cilje in komaj čakam, da bom lahko zastopala Slovenijo tudi tam.”

Na vprašanje o njeni poškodbi nam je zaupala, da se že kar nekaj časa bori s poškodbo rame in sicer, že od evropskega prvenstva, ki je potekalo avgusta 2019. To je bilo tekmovanje, ko si je prvič izpahnila ramo. Po sanaciji poškodbe se ji je vse skupaj ponovilo že oktobra istega leta in zaradi nenehno ponavljajočih se izpahov jo je januarja 2020 čakala operacija.

Nato je sledilo dolgo obdobje sanacije. Na treningih in pripravah za to tekmovanje so se težave ponovile, poskušali so jih kar se da odpraviti, a očitno to ni bilo dovolj, saj se je izpah rame na tej tekmi ponovil. Za naprej upa na najboljše in po drugem evropskem prvenstvu bo čas, da se zopet posveti sanaciji poškodbe.

To je torej prva tekma po dolgi pavzi, katere se je udeležila Alisa in se kljub ponovljeni poškodbi, zelo dobro odrezala.

Dvojčica Larisa Žagar Slemenšek pa je, poleg omenjenega naslova Evropske mladinske prvakinje v disciplini light contact, osvojila tudi bron v disciplini point fight. V Slovenijo torej prinaša kar dve medalji.

Nase pa Larisa ni opozorila samo na mladinskem tekmovanju, v obdobju med 16. in 24.10. se je namreč borila tudi na svetovnem članskem prvenstvu v kickboxingu, kjer si je priborbala naslov svetovne podprvakinje.

18-letni dvojčici Žagar Slemenšek sta borki Celjskega športnega kluba Hyong, kjer pod strogo roko, trenerja Uroša Bernarda pridno trenirata že od svojega 6. leta in nizata uspehe tako na državni, evropski in svetovni ravni. V kratkem ju čaka še Evropsko prvenstvo v Taekwon-doju, dekleti pa že imata zastavljene visoke cilje in trenirata naprej.

Ne spreglejte nekaj ujetih trenutkov s tekmovanja v naši galeriji.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
193 queries in 8,145 seconds.