Evropski razred Gimnazije Lava gostili nemške vrstnike

11. 10. 2017 09:56

Dijaki evrospkega oddelka Gimnazije Lava Celje so nedavno gostili svoje nemške vrstnike iz Singna. V tem času so si v angleščini in, kot povedo dijaki, njihovi malce polomljeni nemščini izmenjali izkušnje, se seznanili z učnim sistemom v naši in njihovi državi ter se predvsem imeli lepo v slehernem trenutku, ki so ga preživeli skupaj.

Program so uradno otvorili v ponedeljek, ko so za nemške dijake pripravili krajšo predstavitev in kvize o Sloveniji, sledil je ogled šole in nato igra Skriti zaklad, kjer so se vsi zelo izkazali. Sledilo je prvo druženje, ki so ga preživeli ob polnih pladnjih slaščic. Razdelili so se v skupine, v katerih so bili ves teden, vsaka skupina pa je imela svojo temo.

Zelo zanimivo je bilo poučevanje slovenskega jezika, ki je potekalo tako v angleščini kot tudi v nemščini, saj so dijaki pokazali veliko zanimanja za slovenske šumnike in za naglaševanje daljših besed. Ponedeljek so sklenili z delom v skupinah in s kosilom v šolski jedilnici.

V torek in četrtek so v skupinah preživeli ves dan, v sredo pa so opravili daljši izlet v Ljubljano, kjer so si ogledali tamkajšnje znamenitosti, in v Piran, kjer sta jih pričakala s soncem obsijan Tartinijev trg in umirjeno bleščeče morje. Po skoku najpogumnejših v valove so z ladjico obkrožili slovensko obalo in se izkrcali v Portorožu, kjer so ponovno stopili na avtobus in se odpeljali v Celje.

Zaključek druženja so opravili v petek na celjskem Starem gradu in z lepimi besedami profesorjev dokončali prvo poglavje knjige o mednarodni izmenjavi tega šolskega leta, ki pa še zdaleč ni dokončana.

foto: Gimnazija Lava Celje, tekst: Eva Kodrin

macke-rasstvava-polsi

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 1,103 seconds.