Fakulteto za varstvo okolja obiskali bodoči študentje magistrskega študija


Na Fakulteti za varstvo okolja so prejšnji četrtek uspešno izvedli tradicionalni spomladanski informativni dan za magistrski študij.

Predstavili so 𝐦𝐚𝐠𝐢𝐬𝐭𝐫𝐬𝐤𝐢 š𝐭𝐮𝐝𝐢𝐣𝐬𝐤𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐕𝐚𝐫𝐬𝐭𝐯𝐨 𝐨𝐤𝐨𝐥𝐣𝐚 𝐢𝐧 𝐞𝐤𝐨𝐭𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐣𝐞 (2. stopnja), razpis za vpis v leto 2024/25 ter postopek prijave.

Dekan 𝗽𝗿𝗼𝗳. 𝗱𝗿. 𝗕oštjan 𝗣𝗼𝗸𝗼𝗿𝗻𝘆 je zbranim bodočim magistrom ekotehnologije podrobno predstavil vsebinske in tehnične vidike študija ter številne priložnosti, ki jih prinaša poglobljeno znanje.

Udeleženci so se podrobneje seznanili s tremi zelo aktualnimi predmeti:

𝗗𝗼𝗰. 𝗱𝗿. 𝗣𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗙𝗿𝗮𝗻𝘁𝗮𝗿 je kot nosilec 𝙥𝙧𝙚𝙙𝙢𝙚𝙩𝙖 𝙋𝙤𝙙𝙣𝙚𝙗𝙣𝙚 𝙨𝙥𝙧𝙚𝙢𝙚𝙢𝙗𝙚 osvetlil realnost podnebnih sprememb in znanja, ki jih študentje pridobijo za spoprijemanje z njimi.

𝗗𝗼𝗰. 𝗱𝗿. Srečko 𝗙𝗲𝗹𝗶𝘅 𝗞𝗿𝗼𝗽𝗲 je predstavil delo na področju 𝙊𝙠𝙤𝙡𝙟𝙨𝙠𝙚𝙜𝙖 𝙩𝙚𝙧𝙤𝙧𝙞𝙯𝙢𝙖 𝙞𝙣 𝙗𝙞𝙤𝙩𝙚𝙧𝙤𝙧𝙞𝙯𝙢𝙖.

𝗗𝗼𝗰. 𝗱𝗿. 𝗧𝗮𝗻𝗷𝗮 𝗧𝗮𝗷𝗻𝗶𝗸, biologinja, je predstavila pomemben 𝙥𝙧𝙚𝙙𝙢𝙚𝙩 𝙊𝙠𝙤𝙡𝙟𝙨𝙠𝙚 𝙩𝙚𝙝𝙣𝙤𝙡𝙤𝙜𝙞𝙟𝙚. [/su_note]

Aktualni študenti so delili svoje izkušnje s študijem na njihovi fakulteti. Izpostavili so kakovosten diskurz med študenti in profesorji, ki po večini prihajajo iz prakse in je posledično njihovo podajanje snovi precej bolj praktično.

Prijavni rok za vpis v program Varstvo okolja in ekotehnologije je odprt 𝐝𝐨 𝟏𝟐. 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟒. Naslednjo podrobnejšo predstavitev programa z možnostjo ogleda prostorov fakultete načrtujejo 𝟐𝟖. 𝐚𝐯𝐠𝐮𝐬𝐭𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟒.

Z izjemo terenskega dela in študijske prakse Fakulteta za varstvo okolja celoten študijski program izvaja v novem, sodobno opremljenem centru Gaudeamus v Velenju.