Festival 3-KONS navdušil več kot 2 tisoč mladih

10. 10. 2017 12:15
Osrednja glasbena prireditev na glavnem odru festivala 3-KONS
Osrednja glasbena prireditev na glavnem odru festivala 3-KONS

V Celju je danes prekipevalo od mladostne ustvarjalnosti. Že 10-ič so štiri šole (Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije, Gimnazija Celje – Center, Ekonomska šola Celje in Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje), ki živijo in delujejo na Kosovelovi ulici, pripravile kulturno-družabno prireditev 3-Kons.

Na 50 različnih delavnicah je sodelovalo 2100 dijakov. Rdeča nit letošnjega festivala je bila: 10 + Kosovel + konstruktivizem.

Na 50 delavnicah so se mladi preizkušali v poskusih s plini, spoznavali okusno britansko hrano, oblikovali koledar, raziskovali svet konzervatorstva, plesali salso in družabne plese. Nekateri so se učili osnov borilnih veščin, drugi so razvijali poslovne ideje, se merili v šahu, ustvarjali eko kozmetiko in vrteli kuhalnice na kuharski delavnici.

Veliko zanimanja sta požela tudi nogometni in odbojkarski turnir ter DIFIFEST, festival kratkega dijaškega filma. Ogled filmov je potekal dopoldan, zvečer bo v kinu Metropol razglasitev najboljših.

2 tisoč dijakov navdušil bend profesorjev
Delavnicam je sledila osrednja kulturna prireditev na glavnem odru, na katerem je sodelovalo 200 dijakov. Ti so, med drugim, z uspešnicami legendarnih skupin Queen, Led Zeppelin in Red Hot Chilli Peppers in avtorskimi priredbami dvignili na noge polno dvorano Gimnazije Celje-Center. Za piko na i je poskrbel priložnostni bend profesorjev.

Utrinek s fotostojnice bodi #3-Konsfaca
Utrinek s fotostojnice bodi #3-Konsfaca

Obiskovalci se poiščite na fotografijah

Kot se za 10-letnico spodobi, so ustvarjalci 3-KONS-a letos pripravili novost, to je fotostojnica bodi #3-Konsfaca, ki so jo pripravili dijaki Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije. Fotografije bodo objavljene na spletni strani 3-Konsa: www.3kons.si/. Ker so dogajanje ves čas spremljale kamere, bo na isti strani objavljen tudi priložnostni film o 3-KONS-u.

Foto: Patricija Furman, SŠSMM, ŠC Celje

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 0,719 seconds.