GCC gre v center ali NAŠIH 100+2 (video)

15. 09. 2014 14:52

gcc_nasih_100+2_1Gimnazija Celje – Center in Društvo GCC bosta 19. septembra pred Mestnim kinom metropol povezala številne generacije dijakov in prijateljev gimnazije. Na dogodku Naših 100+2 ali GCC gre v center se bodo prvič preselili iz šolskih prostorov in tako na svojstven način oživili mestno središče. Nekdanji in sedanji dijaki, prijatelji gimnazije ter meščane se bodo družili, zabavali in obujali spomine na srednješolske dni ob glasbi gimnazijskih skupin in vokalnih sestavov ter med poučnimi stojnicami.

Gimnazija Celje – Center in Društvo GCC že tri leta na izviren način v slovenskem prostoru združujeta nekdanje in zdajšnje generacije dijakov. Že 102 leti je šola nepogrešljivi del centra Celja in letos so se odločili, da prireditev prestavijo iz šolskih prostorov v mestno jedro z dogodkom NAŠIH 100+2 ali GCC gre v center. »Prav v Mestnem kinu Metropol so se zgodile mnoge filmske predstave, koncerti, druženja med poukom in vse to želimo letos obuditi,« razlaga ravnatelj Gimnazije Celje – Center Gregor Deleja.

19. septembra bodo pred Mestnim kinom metropol povezali številne generacije dijakov in prijateljev gimnazije, ki se bodo družili, zabavali in obujali spomine na srednješolske dni. Z glasbo gimnazijskih skupin in vokalnih sestavov ter poučnimi stojnicami pripravljajo enkratno doživetje v celjskem starem mestnem jedru.

gcc_nasih_100+2_2

Svoje nekdanje in sedanje dijake na gimnaziji povezujejo v Društvo GCC, eno izmed dveh tovrstnih v našem prostoru. »Ponosni smo, da nadaljujemo tradicijo, začeto ob 100-letnici stavbe naše šole. Skozi leto se družimo, pomagamo socialno šibkejšim, kulturno oživljamo mesto, gimnazijo ter širimo glas o naši šoli v tujini,« pojasnjuje predsednik Društva GCC Gregor Gajšek.

Foto: Rok Rakun

GCC

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
177 queries in 0,520 seconds.