GCC-jevci uvrščeni na tekmovanje v Maleziji

05. 02. 2018 13:26

Na slovenskem delu mednarodnega tekmovanja The World Scholar’s Cup sta se dve ekipi Gimnazije Celje – Center uvrstili na svetovno tekmovanje v Maleziji.

V soboto in nedeljo je bilo v Ljubljani potekalo mednarodno tekmovanje Scholar’s Cup, ki se ga je udeležilo tudi 12 dijakov z Gimnazije Celje – Center. Skupno so osvojili kar 52 medalj, priznanj in pokalov, najbolje pa se je uvrstil prvošolec Matevž Bervar, ki je postal 3. najboljši debater tekmovanja. Skupaj z drugošolcema Lano Vincelj in Aljažem Primožičem se je uvrstil na svetovni dogodek, ki bo letos konec junija potekal v malezijski prestolnici Kuala Lumpur. Tja potuje tudi ekipa v sestavi Mitja Suvajac, Maja Ciglar (oba 3. letnik) in drugošolec Alen Pokupec. Gre za drugi veliki uspeh dijakov GCC na tem tekmovanju.

Tudi lansko leto sta na svetovni izvedbi v Vietnamu šolo zelo uspešno zastopali dve ekipi, ki se jima je uspelo uvrstiti tudi na turnir najboljših, ki je novembra potekal v ZDA.

Mednarodno tekmovanje  Scholar’s Cup poteka v več kot 60 državah po vsem svetu. Gre za tekmovanje, ki sicer poteka v angleščini in v štirih različnih kategorijah Team Debate (debata), Collaborative Writing (pisanje eseja), Scholar’s Challenge (pisni preizkus) in Scholar’s Bowl (timsko tekmovanje/kviz), zajema pa šest različnih področij: zgodovino, literaturo, znanost, umetnost, družboslovne vede in posebno področje. Slovensko izbirno tekmovanje, kjer so se pomerile ekipe iz Slovenije in nekaterih sosednjih držav je že četrto leto zapored gostila Osnovna šola Danile Kumar v Ljubljani.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 2,791 seconds.