I. gimnazija v Celju izvedla tradicionalni Top Classic 2017 (foto, video)


Top Classic je kulturni dogodek, pri katerem so v ospredju dijaki s svojimi številnimi talenti.
Top Classic je kulturni dogodek, pri katerem so v ospredju dijaki s svojimi številnimi talenti.

Decembra je na I. gimnaziji v Celju vedno zelo pestro. Med drugim tudi zaradi vsakoletne prireditve Top Classic.

Njegova kulturna tradicija je stopila v spoštljivo četrto desetletje. Letošnji Top Classic pa je še posebej izstopal, saj je prvič potekal v novi dvorani Kajuh. Hkrati pa je kulturna prireditev posvečena tudi dnevu samostojnosti in enotnosti naše države, kar bi tudi Karla Destovnika Kajuha navdajalo s ponosom.

Top Classic je sicer ena izmed mnogih stvaritev prazničnega in ustvarjalnega duha na I. gimnaziji v Celju, ki pod svojo streho združuje kar štiri različne gimnazijske izobraževalne programe. Dogodek pa združuje vse mlade talente: vokalisti in instrumentalisti v najrazličnejših glasbenih sestavih, plesalci, člani foto-video krožka, likovniki, igralci in scenaristi združijo moči v načrtovanju in izvedbi Top Classica.

top-classic-2017-33

Ob tej priložnosti je tudi dr. Antona Šepetavca, ravnatelja I. gimnazije v Celju, prežel ponos na šolo in dijake, kar je potrdil tudi v uvodnem nagovoru: “I. gimnazija v Celju, po domače “Kajuh”, je najboljša glasbena šola na svetu.” Na odru se mu je pridružil tudi prof. Simon Mlakar, ravnatelj Glasbene šole v Celju, s čimer sta dokazala, kako pomembno je sodelovanje med nami.

V tem duhu je I. gimnazija v Celju v petek dopoldne popeljala obiskovalce dvorane Kajuh skozi umetniški sprehod, imenovan Top Classic. Pri izvedbi dogodka je sodelovalo več kot sto profesorjev in dijakov, ki so obiskovalce dogodka pospremili skozi pisano paleto glasbe, plesa in igre.

Vabljeni k ogledu video posnetka in fotogalerije z dogajanja.