I. gimnazija v Celju počastila kulturni praznik s Kulturnim maratonom (foto, video)

08. 02. 2017 18:54
Svoje poetične misli je z nami delil France Prešeren
Svoje poetične misli je z nami delil France Prešeren

V torek dopoldne je na I. gimnaziji v Celju potekal Kulturni maraton. Gre za prireditev, s katero uveljavljena gimnazija že štiri desetletja spodbuja ustvarjalnost mladih in plemeniti odnos do kulture. 

Kulturni maraton navdušil s pestrim in kakovostnim programom

I. gimnazija v Celju je v sklopu Kulturnega maratona pripravila dvajset različnih kulturnih dogodkov in delavnic. Dijaki so se lahko udeležili Fedrovanja 2017 in pogovora z Matejem Krajncem o njegovem ustvarjanju in Bobu Dylanu. V okviru Kulturnega maratona so lahko prisluhnili tudi recitalu Sonetnega venca brez meja, koncertu pevskega Zbora z naslovom Velike zgodbe malega človeka in koncertu Od komornih zasedb k orkestru v Glasbeni šoli Celje.

Matej Krajnc je spregovoril o svojem ustvarjanju in Bobu Dylanu
Matej Krajnc je spregovoril o svojem ustvarjanju in Bobu Dylanu

I. gimnazija v Celju je postregla tudi z gledališko predstavo Blazinec KUD Zarja Celje, predstavo gledališča Kajuhovi klasiki, govorno-plesno-glasbeni-igralski predstavi Ljubezen po rusko, Improvizacijo na kvadrat …

Dijaki so se lahko udeležili tudi raznovrstnih poučnih in zabavnih delavnic, kjer so krepili svoje sposobnosti risanja, fotografiranja, sodobnega plesa in hip hopa, gledališča skozi francoščino itd. Poleg tega sta potekali tudi dve mažoretni delavnici Zapleši z nama!, skozi celotno dopoldne pa je z obiskovalci svoje poetične misli delil kar sam France Prešeren. 

Program soustvarjajo dijaki

kulturni_maraton_2017-22-kopiraj
Delavnice vodijo tudi nekdanji in sedanji dijaki

Kulturni maraton pa je bistveno več kot le izjemen nabor kvalitetnih in poučnih dejavnosti, temveč je tudi priložnost za vsakega dijaka, da lahko razvija svoj potencial in strast. Program Kulturnega maratona je sestavljen tako, da lahko znotraj njega prav vsak najde nekaj zase. Prav tako pa I. gimnazija v Celju tudi aktivno spodbuja svoje dijake pri načrtovanju programa, saj številne dogodke vodijo prav sami. S tem jim ponudi šola prostor ustvarjanja in kreativnosti, kjer lahko vsak dijak postavi svoje talente in interese v pisan mozaik kulturnega dogajanja. 

I. gimnazija v Celju pri Kulturnem maratonu stavi na interakcijo šole ter nekdanjih in sedanjih dijakov. Zavedajo se pomembnosti razvijanja talentov svojih dijakov, ki kar sami vodijo številne delavnice.

Gledališke delavnice v francoščini
Gledališke delavnice v francoščini

Vabilu na kulturno poslastico se z veseljem odzovejo tudi nekdanji dijaki, ki svoje naslednike z veseljem poučujejo in jim pomagajo razvijanju samih sebe.

Ravno zaradi tega ne preseneča, da dijaki z veseljem sodelujejo pri Kulturnem maratonu in se z zanimanjem udeležijo pestre palete dogodkov, ki jih ta dan prinaša. S tovrstnim pedagoškim pristopom pa se I. gimnazija v Celju ne uvršča zaman med najbolj priznane gimnazije v Sloveniji, kar dokazuje tudi atraktivnost in uspešnost tradicionalnega Kulturnega maratona. 

Vabljeni k ogledu fotogalerije in video utrinkov s torkovega dogajanja.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”497″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] 

sola-voznje-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 1,186 seconds.