Glasbene sobotnice v Muzeju novejše zgodovine: Bremenski godci (foto, video)

16. 10. 2017 23:07
Glasbene sobotnice so tokrat obarvali Bremenski godci.
Glasbene sobotnice so tokrat obarvali Bremenski godci.

V soboto dopoldne je zaživel Muzej novejše zgodovine, kamor se je zateklo mnogo staršev s svojimi otroki, željnimi zabave in kulture. V Hermanov brlog so se namreč vrnile Glasbene sobotnice, ki že šesto sezono naše najmlajše navdušujejo z glasbo.

Glasbene sobotnice gosti Herman Lisjak, ki je v Muzej novejše zgodovine tudi letos povabil številne goste iz sveta glasbe za otroke med 3. in 10. letom. Slednjim so Glasbene sobotnice tudi namenjene, Muzej novejše zgodovine Celje in Hiša kulture Celje pa sta jim pripravila tudi abonma.

Za prve Glasbene sobotnice te sezone je Herman Lisjak v svoj brlog povabil Bremenske mestne godce. Gre za staro Grimmovo pravljico, ki govori o treh zapuščenih živalih, oslu Benjaminu, mačku Hansu in volu Johannu ter razbojniku, ki se jim poti prekrižajo na poti do slave v mestu Bremen.

Bremenski godci so z avtorsko glasbo skladatelja Leona Firšta obiskovalce Hermanovega brloga popeljali skozi razburljivo zgodbo s srečnim koncem. Otroci so ob predstavi vidno uživali, za njihovo zadovoljstvo pa so se proti Bremnu s svojimi instrumenti odpravili violist in osel Luka Marcen, harmonikaš Andraž Frece, violinist Oskar Longyka ter kontrabasist Janez Krevel.

Glasbene sobotnice so pritegnile veliko staršev z otroki.
Glasbene sobotnice so pritegnile veliko staršev z otroki.
Glasbene sobotnice se vračajo prihodnji mesec

Muzej novejše zgodovine Celje pa bo tudi v prihodnje poskrbel za enkratno zabavo otrok. Glasbene sobotnice nad bodo do konca sezone razvajale še petkrat. Natančen program si lahko ogledate spodaj:

Sobota, 18. 11., 10.00, Hermanov brlog
W. A. Mozart: Bastien in Bastienna
Produkcija Glasbene šole Celje, mentor: Davor Mikulić
Sobota, 9. 12, 10.00, Hermanov brlog
Zadnja pesem ptic selivk
Metka Pupis, Urška Hrovat, Barbara Komadina
Sobota, 10. 2., 10.00, Hermanov brlog
Kako je plesal France Prešeren?
Tolkalci Glasbene šole Celje, mentor: Damir Korošec
Sobota, 14. 4., 10.00, Hermanov brlog
Sozvočja sveta
Boštjan Gombač in Janez Dovč
Sobota, 12. 5., 10.00, Mestni park
Pomladni simfonični sprehod s
Celjskim godalnim orkestrom
Dirigent Nenad Firšt
Ne spreglejte torej pestrega dogajanja v Muzeju novejše zgodovine, ki ga bomo za vas spremljali tudi mi. Tako smo se že ta konec tedna odpravili na Glasbene sobotnice in nekaj utrinkov tudi ujeli v objektiv. Vabljeni k ogledu video posnetka in fotogalerije.

 In še fotogalerija:
Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
239 queries in 3,555 seconds.