Herman Lisjak tudi letos zbira likovna dela otrok z vsega sveta

16. 09. 2022 14:00

Muzej novejše zgodovine Celje letos ponovno vabi otroke med 6. in 12. letom starosti, da sodelujejo na 26. mednarodnem razpisu za likovna dela otrok ter tako soustvarjajo Hermanovo galerijo, ki deluje v okviru Otroškega muzeja Hermanov brlog. Tema letošnjega razpisa je KRALJESTVO ŽIVALI.

Kako sodelovati? Nariši ali naslikaj žival, ki ti je najbolj všeč, jo imaš ali pa si jo želiš imeti doma, si jo videl na izletu, potovanju ali v živalskem vrtu, morda kdaj srečal v gozdu. Likovno tehniko izberi sam; to so lahko navadni ali barvni svinčniki, vodene, tempera barve, tuš ali pa kolaž, grafika. Papir naj ne presega formata A3 (300×420 mm). Na zadnjo stran svoje umetnine prilepi čitljivo izpolnjen obrazec s svojimi podatki, ki ga najdeš TUKAJ.

Vsak otrok sme sodelovati na razpisu z enim likovnim delom.

Prejeta likovna dela, ki bodo ustrezala razpisani temi in pravilno opremljena s podatki, bodo razvrščena v dve starostni skupini:

6-9 let ali 10-12 let

Razpis se začne 1. 9. 2022 in traja do 31. 3. 2023. Svoj izdelek pošlji po pošti na naš naslov, ki ga najdeš spodaj, najkasneje do zadnjega dne razpisa.

Nagrade

V vsaki starostni skupini bomo izbrali 10 likovnih del, ki bodo nagrajena. Podelili bom tudi 50 priznanj, vsi sodelujoči pa boste prejeli tudi elektronsko potrdilo o sodelovanju. Rezultate razpisa bomo razglasili 1. 6. 2023 in jih objavili na spletni strani Muzeja novejše zgodovine Celje – Hermanova galerija. Mentorje in starše vseh sodelujočih otrok bomo o rezultatih obvestili po elektronski pošti.

Fotografije nagrajenih likovnih del bodo na ogled na zaslonu v Otroškem muzeju Hermanov brlog. Nagrajenci bodo po elektronski pošti prejeli elektronsko priznanje in razglednico z motivom Hermana Lisjaka, ki si ju lahko natisnejo, darilo pa jim bomo poslali po pošti. Vsa nagrajena likovna dela bodo postala del muzejskega fonda Hermanova galerija in bodo objavljena na spletni strani Muzeja novejše zgodovine Celje.

Prejemniki posebnega priznanja bodo priznanja in razglednice z motivom Hermana Lisjaka prejeli po elektronski pošti.

Poslanih likovnih del ne bomo vračali. Muzej novejše zgodovine Celje jih bo uporabljal za potrebe lastnih razstav, objav in promocije Otroškega muzeja Hermanov brlog. Nagrajena dela bodo uvrščena v muzejski fond Hermanova galerija in objavljena na spletni strani Muzeja novejše zgodovine Celje s podatki otroka (ime, priimek, starost in država). Podatke o udeležencih mednarodnega razpisa bomo hranili z namenom evidence in obveščanja o poteku razpisa.

Svoje likovno delo pošlji na naslov:

Muzej novejše zgodovine Celje
Prešernova ulica 17
3000 Celje
S pripisom: »Hermanova galerija«

Več informacij o razpisu najdeš na spletni strani Muzeja novejše zgodovine Celje in na e-naslovu hermanova.galerija@mnzc.si.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 1,193 seconds.