Hudija je zakon! – prireditev, ki s srčnostjo združuje vse generacije (foto, video)


Don Boskov center Celje je v soboto utripal v znamenju dobre družbe in zabave, saj je že enajstič potekala športno-družabna-kulturna prireditev Hudija je zakon! Dogodek je letos presegel zastavljene okvire, saj je pritegnil ogromno zanimanja širše javnosti in izpostavil pomen zdravega duha v zdravem telesu, kar je bil tudi letošnji slogan.

Največ zanimanja so brezkompromisno poželi konji.
Največ zanimanja so brezkompromisno poželi konji.

Hudija je zakon poteka pod okriljem Zavoda Za vas živim, Salezijanskega mladinskega centra Celje, vrtca Danijelov levček in župnije. S skupnimi močmi so v soboto poskrbeli za izvrstno zabavo, ki je mladim ponudila pestro paleto aktivnosti za preživljanje prostega časa.

To je tudi poslanstvo same prireditve, saj želijo z njo  prispevati k osveščanju otrok, mladih in starejših za kvalitetnejše življenje. V okviru tega še posebej izpostavljajo vrednote športa, gibanja, zdravja, ekologije, zdrave prehrane in medsebojnega razumevanja. Hudija je zakon tako z enodnevnim dogodkom poskrbela za kakovostno medgeneracijsko druženje, ki je pritegnilo veliko zanimanja.

Hudija je zakon ponuja razgibano druženje za predstavnike vseh generacij

Obiskovalci so se lahko udeležili turnirjev v malem nogometu in košarki, istočasno pa so potekale tudi različne ustvarjalne delavnice, kjer so udeleženci lahko pokazali svojo kreativno plat. Kot letošnja novost so se lahko tudi lokalni ponudniki predstavljali na stojnicah, kjer so ponujali svoje domače dobrote. Hudija je zakon je žaromete usmerila tudi v okoliška društva, ki so obiskovalce pospremili skozi njihovo delo in poslanstvo.

Hudija je zakon je sobotni dan obarvala s številnimi atraktivnimi aktivnostmi.
Hudija je zakon je sobotni dan obarvala s številnimi atraktivnimi aktivnostmi.

Še posebej veliko zanimanja so pritegnili plemeniti spremljevalci programa, saj je potekala tudi predstavitev dela s konji, predstavitev angleškega in western načina jahanja, jahanja pod nadzorom … Prav tako pa je bilo pestro tudi v notranjosti Don Boskovega centra, kjer so potekale čebelarske, plesne in kuharske delavnice, delavnica ponovne uporabe materialov, delavnica za druševno zdravje, frizerska delavnica za otroke itd.. Ob tem so zagotovo predstavniki vseh generacij našli nekaj zase.

Medtem ko je dišalo po kostanju, palačinkah in golažu, so se tako lahko obiskovalci preizkusili v razgibani paleti aktivnosti. Hudija je zakon je bila tudi kulturno in glasbeno obarvana s plesnimi nastopi ter živo glasbo, ob tej priložnosti pa so lahko otroci preživeli edinstven dan skupaj z otroci in starimi starši. Tako so se lahko tudi starejši naučili kaj od mlajših in obratno.

Hudija je zakon vsekakor predstavlja primer dobre prakse, skozi katero se lahko na kreativen in zabaven način povezujejo vse generacije. Ob tem pa imajo možnost tudi vnesti bolj zdrav in razgiban način življenja v svoj vsakdan. Več o samem dogodku nam je zaupal Mitja Franc, eden izmed organizatorjev.

 

V objektiv pa smo ujeli tudi nekaj utrinkov s sobotnega dogajanja. Vabljeni k ogledu, kjer si lahko ob slikovnem dokazu ogledate, da je Hudija zakon!

Tina Ožvald