Tako zvenijo uspešnice Mi2 v zborovski izvedbi dijakov I. gimnazije v Celju (foto, video)

21. 04. 2017 12:43
Včeraj je v Celjskem domu potekal pomladni koncert Mešanega mladinskega pevskega zbora I. gimnazije in rock skupine MI2 z naslovom Mi smo tudi MI2.
Tonček Kregar in Anton Šepetavc
Tonček Kregar in Anton Šepetavc

Mladi pevci so krstno izvedli priredbe pesmi skupine Mi2 za mešani zbor a cappella. Priredbe za mešani zbor brez spremljave so nastale posebej za to priložnost. 

MeMPZ I. gimnazije v Celju je obiskovalce pod dirigentsko taktirko Tomaža Marčiča popeljal čez vse največje uspešnice zasedbe MI2. Njihovo rock glasbo so odeli v a cappella preobleko in jo dodatno začinili tudi s plesno interpretacijo.

Uživali smo lahko ob svojevrstni a cappella izvedbi skladb Ti nisi ta, Odhajaš, Zbudi me za 1. maj, Sveta Margareta, Čakal sem te kot kreten itd. Za piko na i so se nadarjenim dijakom ob koncu pridružili tudi MI2, s skupnimi močmi pa so poskrbeli za nepozaben koncert, o katerem se bo še dolgo govorilo. 

Mešani mladinski pevski zbor I. gimnazije v Celju
Mešani mladinski pevski zbor I. gimnazije v Celju
Koncertna atmosfera je brez dvoma prežela tudi obiskovalce.
Koncertna atmosfera je brez dvoma prežela tudi obiskovalce.

Koncert je z uvodno besedo pozdravil tudi Anton Šepetavc, ravnatelj I. gimnazije v Celju, ki se je s Tončkom Kregarjem in Tomažem Marčičem hudomušno sprehodil skozi srednješolske spomine. Ob tej priložnosti se je tudi simbolično poslovil od vseh članov zbora, ki bodo s koncem šolskega leta zaključili izobraževanje na I. gimnaziji v Celju.

Šepetavc je kot profesor slovenščine opozoril tudi na rdečo nit koncerta Mi smo tudi MI2. Kot razkriva že sam naslov, je bistvo v dvojini, zaradi katere je slovenski jezik nekaj posebnega. Dvojina ima prav poseben čar in izjemno obogati slovenski jezik, česar se zavedajo tudi MI2 in I. gimnazija v Celju. 

Po čustvenih besedah pa je spregovorila glasba, ki je obiskovalce razvajala z bogatim glasbenim opusom MI2. Priljubljena štajerska skupina je skupaj z dijaki ustvarila prijetno atmosfero, v kateri je užival sleherni obiskovalec. Mešani zbor pa je prav tako dokazal, da je pripravljen na vsak izziv, saj mu tudi priredbe rock skladb predstavljajo izziv, ki ga profesionalno in zabavno brez težav izpeljejo.

V kolikor se koncerta niste udeležili, se lahko razvajate ob spodnjem video prispevku in fotogaleriji. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”529″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] 

sola-voznje-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 1,803 seconds.