II. celjski festival amaterskega filma: “Filmfest treh zvezd” (foto, video)

29. 11. 2014 20:12

DSCN6488 (Kopiraj)V četrtek zvečer so se v Celjski kulturnici zbrali filmski navdušenci in mladi filmski ustvarjalci. Njihova ljubezen do filma je namreč sproducirala II. celjski festival amaterskega filma z naslovom “Filmfest treh zvezd”. Gre za izbor kratkih filmov letošnjega DIFIfesta, 7. Festivala kratkega dijaškega filma, ki je potekal oktobra letos v organizaciji Mestnega kina Metropol in festivala 3-Kons.

Program je povezoval Živko Beškovnik, strokovni sodelavec Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, katerega smo tudi povabili pred objektiv, da smo lahko iz prve roke izvedeli več o samem dogajanju.

DSCN6480 (Kopiraj)II. celjski festival amaterskega filma je zajel trinajst kratkih filmov iz produkcije dijakov različnih celjskih šol. Mladi ustvarjalci so pokazali izjemen talent za opozarjanje na družbene probleme, smisel za humor in ravno pravi občutek za snemanje in montažo. Obiskovalci so si tako lahko ogledali kratke filme Zbudu se, nobenga ni, D-muvi, Fantova skrivnost, Gimnazijec Peter, Izpoved, Karma, Zadnji trenutek z njo, Devastatum, Male stvari, ki osrečujejo svet, Pridejo, ukradejo, grejo, The (un)lucky guy in Solidarnost.

Dogajanje smo ovekovečili s spodnjo fotogalerijo.

[simpleviewer width=100% height=700 id=716]

F/T/V: Tina Ožvald

polsi-wellness-klik

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
185 queries in 0,773 seconds.