INFOPENTLJA: Informativni dan Evropska unija priložnosti za nevladne organizacije

14. 05. 2011 17:32
Sonja Majcen
Koordinatorka mednarodnih programov in Info centra Sonja Majcen

INFOPENTLJA je informacijska mreža organizacij, ki delujejo na področju mladih. Vključuje 21 organizacij s Celjskega, med njimi srednje šole, študentske klube, mladinske centre, knjižnico in druge ustanove.

Glavni namen INFOPENTLJE je izmenjava informacij splošnih mladinskih tematik, ki zajemajo: šolske in obšolske dejavnosti, neformalno izobraževanje, štipendiranje, zaposlovanje in kariero, socialno, zdravstveno in pravno varstvo, športne in kulturne prireditve, pomoč v stiskah in težavah, medosebne odnose, mobilnost mladih in mladinski turizem.

Celjski mladinski center kot koordinator izvaja vse organizacijske, vsebinske, tehnične in finančne aktivnosti informacijskega procesa ter s tem mladim omogoča hiter in enostaven dostop do informacij.

Osnovni cilj mreže INFOPENTLJA je torej izmenjava in posredovanje informacij za mlade, s pomočjo katerih jim omogočajo boljše pogoje za aktivno sodelovanje v različnih projektih in vplivajo na njihov želeni osebni razvoj.

Informativni dan: EU priložnosti za nevladne organizacije

Sonja Majcen z EVS prostovoljko iz Grčije Efi Efthymia Kesanidou

V ponedeljek, 9. maja, se je med 10.00 in 12.00 uro v okviru tedna Evrope v Celjskem mladinskem centru MCC odvijal informativni dan z naslovom Evropska unija priložnosti za nevladne organizacije.

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Savinjska je organizirala dogodek v okviru evropskega tedna za vse nevladne organizacije na Celjskem. Vsi zainteresirani so lahko dobili informacije o možnostih črpanja sredstev iz slovenskih kakor evropskih skladov za izvedbo projektov in drugih programov. Informacije in priložnosti je posredovala simpatična Sonja, ki je ob enem tudi odgovorna za Infopentljo.

t/f: Špela Ožir

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 0,876 seconds.