Izjemni dosežki na 51. državnem tekmovanju mladih glasbenikov

24. 03. 2022 13:04

51. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije TEMSIG je potekalo v času od 7. do 22. marca 2022 po glasbenih šolah Štajerske in Prekmurja v disciplinah flavta, klarinet, saksofon, oboa, fagot, kljunasta flavta, petje, diatonična harmonika, komorne skupine s trobili in komorne jazz skupine. Tekmovanje se zaključuje s slavnostnim koncertom nagrajencev 28. marca v Kazinski dvorani SNG v Mariboru, na katerem bodo nastopili izbrani prvonagrajenci tekmovanja.

Učenci Glasbene šole Celje ter dijaki umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo na celjski glasbeni šoli izvajajo s I. gimnazijo v Celju, so tudi tokrat dosegli izjemne rezultate. Tekmovalo je kar 54 učencev in dijakov, osvojili pa so 17 zlatih plaket, 21 srebrnih plaket, 11 bronastih plaket, 2 priznanji in 3 priznanja za udeležbo. Poleg plaket so osvojili tudi tri 1. nagrade, dve 2. nagradi in štiri 3. nagrade ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja.

Tudi Glasbena šola Celje je bila ena od organizatoric tekmovanja in sicer za disciplino klarinet, I. kategorija (a, b in c). Tekmovanje je potekalo v Koncertni dvorani glasbene šole od 18. 3. – 20. 3.

“Tudi tokrat smo se pri organizaciji tekmovanja izkazali kot odlični gostitelji, saj so se mladi tekmovalci in vsi obiskovalci dogodka pri nas počutili prijetno. Ob tem se zahvaljujemo vsem našim sodelavcem, ki so kakorkoli pomagali pri izpeljavi tega enkratnega dogodka.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem ter njihovim mentorjem in korepetitorjem za izvrstne rezultate,” so ob zelo uspešno izpeljanem dogodku zapisali na GŠ Celje.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 1,404 seconds.