Jam Fuzz: »Vsak član banda ima svoje vplive, ko pa to pride skupaj, dobimo Jam Fuzz«

31. 07. 2016 20:20

dscn1211-kopirajJam Fuzz je petčlanska celjska zasedba, ki se rada poigrava z različnimi melodijami in s tem proizvaja edinstveno glasbo. Skupino sestavljajo Eva Verdev (vokal), Jože Blatnik (kitara), Miha Florjan-Urankar (bobni), Matej Jazbinšek (bass) in Frančka Lesjak-Čvan (klaviature).

Mladi in nadarjeni glasbeniki se skupaj najraje predajajo spontanosti in dobri glasbi. Čeravno izhajajo iz povsem različnih glasbenih okolij, skupaj tvorijo izjemen Jam Fuzz zvok in izražajo ogromen glasbeni potencial, ki v naši deželi še kako manjka.

 Na slovenskem glasbenem trgu se čedalje bolj uveljavljajo s sinergijo ženskega vokala, kitare, klaviatur, bas kitare in bobnov, s čimer so oblikovali samosvoj glasbeni izraz. Njihov repertoar je vedno bolj obarvan s številnimi avtorskimi skladbami, v katerih se spretno spogledujejo z bluesom, rockom, popom, funkom in elektronskimi elementi. O njihovem glasbenem potovanju in njihovi prihodnosti, ki bo brez dvoma tlakovana z uspehom, smo se pogovarjali tudi mi.

Njihova skupna glasbena pot se je začela dve leti nazaj, ko so ugotovili, da skupaj tvorijo izjemen zvok, četudi izhajajo iz raznoliki glasbenih okolij. Izkazalo se je, da je ravno to njihov najmočnejši atribut. »Vsak član banda ima svoje vplive, ko pa to pride skupaj, dobimo Jam Fuzz,« je pojasnil Jože.

dscn6655-kopiraj dscn6636-kopirajIme zasedbe tako v resnici razkriva njihovo glasbeno ustvarjanje. »Princip zlaganja naših komadov je bil v stilu jam-a. Ko se je band spravil skupaj, je Jože prinesel ogromno idej in komadov. Potem smo prišli do kitarskega efekta z imenom »fuzz« in smo naredili neko zložensko iz teh dveh besed,« je na vprašanje, kaj sploh pomeni Jam Fuzz, odgovoril Matej.

Začeli so sicer s preigravanjem pestre palete priredb, prav vsaki izmed njih pa so vdihnili Jam Fuzz čarovnijo. »To pride čisto spontano,« je povedala Eva, s čimer so se brez dvoma strinjali tudi drugi člani, saj prisegajo na spontanost. Njihovo glasbeno ustvarjanje namreč vedno zaznamuje spontano preigravanje, pri čemer pogosto odkrijejo povsem nove dimenzije umetniškega izražanja. »Mi smo mnenja, da za priredbo ni nujno, da zveni kot original. Če boš želel zveneti točno tako, kot tisti glasbenik, ti ne bo nikoli uspelo. Fajn je, da imaš nek svoj stil in svojo noto,« je njihovo ustvarjanje strnila Eva.

»Jam Fuzz proces« je zaznamoval tudi ustvarjanje avtorskih skladb, ki jih lahko vedno pogosteje zasledimo v repertoarju kreativnih glasbenikov. Očitno je, da so našli svoj glasbeni slog, saj so vedno bolj vroča roba za slovenski trg. Tako smo jim lahko prisluhnili na večjih glasbenih dogodkih, kot so Schengenfest, Majske igre, Škisova tržnica, Vransko Summer Night … Brez dvoma pa bodo še dodatno razprli svoja krila, ki jih morebiti ponesejo tudi izza slovenskih meja.

»Mislim, da se za kvaliteto vedno najde prostor, vendar je treba kvaliteto tudi proizvajati,« je kometirala Frančka in s tem razkrila tudi njihov recept za uspeh. Glasbo namreč ustvarjajo s srcem in z ljubeznijo do ustvarjanja, s čimer brez dvoma proizvajajo kakovosten zvok. S tem se je strinjal tudi Jože: »Če bo glasba kvalitetna, bo tudi prostor. Pa da bomo mi dali nekaj od sebe … To ljudje enostavno začutijo. Če damo mi na koncertu vse od sebe in smo se dobro pripravili, bo na naslednji koncert prišlo več ljudi.«

10847598_831051370303067_4414589427102092340_o (Kopiraj)Glede načrtov za prihodnost ostajajo skromni. Najpomembneje se jim zdi, da ostanejo skupaj in uživajo ob druženju ter kvalitetnem glasbenem ustvarjanju. Načrtujejo pa tudi izdajo prvega albuma, saj so ustvarili bogato zbirko avtorskih skladb. Sami se že izjemno veselimo njihovega albuma, ki bi brez dvoma obogatil slovensko glasbeno sceno. Tudi njihovi koncerti so prav posebno doživetje za ljubitelje kvalitetne in svojevrstne glasbe. Kje nastopajo, lahko spremljate na njihovi Facebook strani, poleg tega pa vas vabimo tudi k ogledu celotnega intervjuja.

opera-sentjur-polsi-klik

 

Oznake: , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
188 queries in 1,085 seconds.