Junaki našega časa zapeli kraljici in princu Edwardu v čast


qbp_3Včerajšnji torek, 14. maj, je bil za dijake GCC izjemen dan – iz rok premierja Marjana Šarca so prejeli priznanje Junaki našega časa, zvečer pa na Ljubljanskem gradu zapeli na Queen’s birthday party, ki ga je obiskal tudi Princ Edward, vojvoda Wesseški

Gimnazija Celje – Center (GCC) se lahko pohvali z izjemno razvejanim delom na področju prostovoljstva in dobrodelnosti, kar je že drugo leto zapored prepoznala Slovenska filantropija, ki je 14. 5. v Črni na Koroškem izjemne posameznike in organizacije nagradila z laskavim nazivom Junaki našega časa.

junaki-nasega-casa-2019Od razrednih in učnih tutorjev, počitniškega dela na šoli, prostovoljnega dela v različnih organizacijah in programa MEPI – mednarodno priznanje za mlade, več kot 200 dijakov in več tisoč ur prostovoljnega dela se najdejo v obrazložitvi priznanja, ki sta ga naj prostovoljec Mestne občine Celje Kristjan Veber in koordinatorica programa MEPI prof. Marjeta Brežnik prejela iz rok premierja Marjana Šarca.

Prav program MEPI, ki izvira iz Velike Britanije, pa je tisti, ki je 14. 5. Dekliškemu pevskemu zboru in FaVoZi – fantovski vokalni zasedbi odprl vrata na koncertni oder Stanovske dvorane Ljubljanskega gradu, kjer je veleposlanica Združenega kraljestva nj. eksc. Sophie Honey gostila tradicionalni sprejem ob kraljičinem rojstnem dnevu Queen’s Birthday Party.

Častni gost dogodka je bil Princ Edward, vojvoda Wesseški, ki se te dni mudi v Sloveniji. Pevke in pevci z GCC so nastopili pod vodstvom dirigenta sira Simona Robinsona, ki že desetletja živi in ustvarja v Sloveniji.

qbp_2
Princ Edward je nagovoril prisotne