K razvoju popotniškega turizma v Celju pripomogel tudi hostel


MCC hostel, ki se nahaja v samem središču mesta, le nekaj sto metrov od železniške postaje in nekaj korakov od avtobusne, sledi kulturni dediščini Celja. Slednje ponazarja enajst tematsko opremljenih sob, ki so prava zakladnica celjskih urbanih legend.

Ustvarjalci Mladinskega centra Celje so želeli ponuditi alternativo uradni zgodovini knežjega mesta, zato so k sodelovanju pri opremljanju sob povabili celjske umetnike, ki so poskrbeli za prav vse sobe. Vsak detajl celjskega mladinskega hotela ponuja svojo zgodbo, vezano na mesto. Obiskovalce in turiste nemalo kdaj prav te zgodbe vzpodbudijo k raziskovanju Celja in skritih kotičkov. Po poročanju Večera je ena najbolj priljubljenih sob povezana z zgodbo o pesojedem somu iz našega največjega umetnega, Šmartinskega jezera. Ta strašno velika žival naj bi oživela ponoči, umetnik, ki je vsebinsko oblikoval to sobo, je stene obarval s posebnim fosfornim premazom, kar daje poseben občutek, kot bi bili v jezeru.

Vsekakor gre za enega zanimivejših in inovativnejših hostlov, ki bo zagotovo dodatno pripomogel k razvoju popotniškega turizma v Celju.

Več preberite v članku Večera.