Kabaret 17, zgodba, ki jo piše slovenski poet v Celjskem domu (foto, video)

13. 04. 2017 14:55
Minulo sredo je v izvedbi dijakov Gimnazije Lava in drugih šol Šolskega centra Celje potekala uprizoritev glasbeno-plesne predstave Kabaret 17, zgodba, ki jo piše slovenski poet.
Kabaret 17, zgodba, ki jo pišejo mladi poeti Šolskega centra Celje.
Kabaret 17, zgodba, ki jo pišejo mladi poeti Šolskega centra Celje.

Kabaret 17 – zgodba, ki jo piše slovenski poet, spretno prepleta interpretacijo slovenskih šansonov znanih ustvarjalcev s petjem, igro, plesom in deklamiranjem s strani nadarjenih dijakov. 

Nastopajoči so se sprehodili skozi razvoj slovenskega šansona s poučno, a hkrati zanimivo in zabavno noto. V interpretacijo šansona so vpletli elemente kabareta, s čimer je nastal Kabaret 17 – zgodba, ki jo piše poet. Šanson sicer velja za izvorno francosko glasbeno kategorijo, kabaretna pesem pa se je razvila v 30. letih v Nemčiji. V obeh kategorijah se avtorji osredotočajo na besedila, vendar kabaret vse skupaj začini s teatralnostjo izvajalcev. 

Dijaki Gimnazije Lava in drugih šol Šolskega centra Celje so prvovrstno in hudomušno prepletli oba žanra. Pri tem so nas v kavarniškem duhu popeljali skozi glasbeno pot Iztoka Mlakarja, Tomaža Pengova, Andreja Šifrerja in mnogih drugih znanih slovenskih šansonih. 

Odlično glasbo, čustveno petje, smeh in solze ter predvsem pohvalno uprizoritev smo v objektiv ujeli tudi mi. Vabljeni k ogledu fotogalerije in video posnetka. 

 

sola-voznje-polsi-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
175 queries in 0,978 seconds.