Kajuhovcem 11 zlatih priznanj in 1. mesto na državnih tekmovanjih


V zadnjih dneh so dijaki I. gimnazije v Celju dosegli zavidljive uspehe, saj so na različnih tekmovanjih osvojili: eno 1. mesto, štiri 2. mesta, kar 11 zlatih priznanj in štiri srebrna priznanja.

Na državnem tekmovanju iz logike so osvojili osem zlatih priznanj. 2. mesto sta zasedla Luka Horjak in Klara Drofenik, 3. mesto: David Opalič, 5. mesto: Ana Opalič, 8. mesto: Matija Teršek, 11. mesto: Klemen Kolar, 12. mesto: Domen Goste in 23. mesto: Vita Komel. Štirje dijaki so osvojili srebrno priznanje.

Na državnem tekmovanju iz sladkorne bolezni so dijakinje: Ana Trbovc, Tina Javršek in Lea Lešek Povšič osvojile zlato priznanje.

rsz_kajuhovci_kviz_maister_2016V kvizu o generalu Maistru pa so Miha Mohorčič, Urh Ferlež in Jošt Yoshinaka Gerl osvojili prvo mesto.

Poleg uspehov na državnih tekmovanjih so kajuhovci dokazali tudi, da so odlični debaterji.

Ekipa Kajuh se je namreč uvrstila na 2. mesto litijskega debatnega turnirja! V njej so tekmovale: Maša Krajnc, ki je bila hkrati razglašena za 2. najboljšo govorko turnirja, Klementina Mur, ki je bila 4. najboljša govorka, in Anja Pavčnik, ki je že pri svojem prvem sodelovanju izkusila finalno debato. 

N. P.