Kajuhovci bronasti na lingvistični in matematični olimpijadi

26. 07. 2021 12:54

Dijaki I. gimnazije v Celju tudi v poletnih mesecih blestijo na tekmovanjih znanja. Zadnji v vrsti uspehov kajuhovcev so bili doseženi na lingvistični olimpijadi ter matematični olimpijadi.

Bronasto odličje na 18. Mednarodni lingvistični olimpijadi

V soboto se je zaključila 18. Mednarodna lingvistična olimpijada (International Linguistics Olympiad 2021). Olimpijada je letos na daljavo potekala iz latvijskega Ventpilsa. Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) sta dve štiričlanski ekipi dijakov in dijakinj lingvistične naloge reševali na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. V konkurenci 54 ekip sestavljenih iz 217 udeležencev in iz 34 držav, si je Matic Petek s I. gimnazije v Celju priboril bronasto odličje in s tem dosegel najvišjo slovensko uvrstitev, Jan Malej z Gimnazije Koper pa častno omembo.

Dve bronasti odličji na 62. Mednarodni matematični olimpijadi

Pred dnevi se je zaključila tudi 62. Mednarodna matematična olimpijada, ki je potekala na daljavo s koordinacijo iz Sankt Peterburga – Rusija. Slovenska ekipa je sicer tekmovala v Švici s švicarsko ekipo in so tako doživeli vsaj kanček vzdušja, ki ga sicer tekmovalci doživijo na tako velikih tekmovanjih. Odlično so se odrezali kajuhovci Lovro Drofenik in Nejc Amon z osvojenima bronastima odličjema ter Jaka Vrhovnik s pohvalo za prikazano znanje. Slovensko ekipo so poleg treh kajuhovcev sestavljali še Juš Kocutar (II. gimnazija Maribor), ki je tudi osvojil pohvalo, Lana Prijon (Gimnazija Bežigrad) in Gal Zmazek (Gimnazija Ptuj).

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
145 queries in 1,066 seconds.