Kajuhovci odlični na državnih tekmovanjih in v debati

26. 04. 2021 10:40
8 zlatih in 7 srebrnih priznanj na državnih tekmovanjih

Dijaki I. gimnazije v Celju so v zadnjih tednih uspešno zastopali barve svoje šole na državnih tekmovanjih iz znanja, saj so na njih dosegli vrstu najvišjih uvrstitev.

Udeleženci državnega tekmovanja iz biologije

Na državnem tekmovanju za Proteusova priznanja iz biologije so Tia Rozoničnik, Stella Alexandra Heath, Blaž Čerenak in Lea Balant osvojili zlata priznanja. Leon Horvat, Urh Šarlah in Manca Romih pa so osvojili srebrna priznanja.

Na državnem tekmovanju iz psihologije so Nik Hrastnik, Ana Kozamernik in Tia Rozoničnik osvojili zlato priznanje. Kaja Balaško pa je uspeh dopolnila s srebrnim priznanjem.

Da jim španščina ni španska, oziroma – kakor rečejo Španci – kitajska vas so kajuhovci dokazali na državnem tekmovanju iz španščine, kjer je bilo poleg znanja jezika, potrebno poznati tudi izume, ki so nastali v španskogovorečem svetu. Zlato je osvojil Jan Hrovat, srebro Nika Zabukovšek, bron pa Teja Balaško, Manca Klepej in Žana Košenina.

Srebrno zbirko sta lepo dopolnila Nino Kolander in Samo Volovšek, ki sta tekmovala v naravoslovju.

Državno tekmovanje iz biologije je bilo 20. marca, iz psihologije 26. marca, iz španščine 10. aprila, iz naravoslovja pa 16. aprila.

Debaterji I. gimnazije ponovno odlični

Kajuhovci so zadnja leta med drugim tudi uspešni debaterji. Tokrat so se ponovno odlično izkazali na državnem debatnem turnirju, ki je bil 17. aprila. Sodelovali sta dve ekipi. Ajda Ušen, Art Špegel in Nik Vrstovšek so ekipno prejeli zlato priznanje, vsak od njih pa tudi srebrno priznanje za individualne dosežke. Jon Žnidarčič, Eva Leskovar in Lan Gradišek pa so ekipno prejeli srebrno priznanje, vsak od njih pa bronasto priznanje za individualne dosežke.

Z izjemnim državnim uspehom so nagradili svoj pretekli mednarodni uspeh. Na praškem mednarodnem turnirju so ekipno zasedli 12. mesto, Art Špegel pa je zasedel 15. mesto med govorci, ki imajo angleščino kot tuji jezik.

foto: I. gimnazija v Celju

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 0,840 seconds.