Kajuhovci odlični v astronomiji in računalniškem razmišljanju


Dijaki I. gimnazije v Celju so novo leto začeli z odličnimi rezultati na državnih tekmovanjih, kjer so osvojili kopico zlatih, srebrnih in bronastih priznanj, se povzpeli na najvišje stopničke ter prejeli pohvale in povabila na mednarodna tekmovanja.

Astronomi že vrsto let dosegajo vrhunske rezultate. Tudi letos so se kljub vedno večji konkurenci uvrstili v sam slovenski vrh. Na državnem tekmovanju iz znanja astronomije (astrofizike) za Dominkova priznanja so dosegli naslednje rezultate:

Zlato priznanje: Tilen Šket (pohvala), Luka Andrenšek (oba 2. letnik).

Srebrno priznanje: Rok Hladin (2. letnik), Jan Žekar in Ana Opalič (oba 4. letnik)

Bronasto priznanje: Martin Mutec (1. letnik), Valentin Romih, Domen Trontelj (oba 2. letnik), Blaž Ermenc (3. letnik) in Jana Ušen (4. letnik).

astronomi20
Kajuhovi astronomi

Tilen Šket, Luka Andrenšek in Jan Žekar so prejeli tudi povabilo na SAO, Sanktpeterburško astronomsko olimpijado ter povabilo na izbirno tekmovanje za IOAA (mednarodno olimpijado iz astronomije in astrofizike 2020) Bogota, Kolombija.

V soboto, 18. 1. 2020, je bilo državno tekmovanje v računalniškem razmišljanju Bober.

Tekmovanje je potekalo v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani, udeležbo pa si je preko šolskih tekmovanj, kjer se število tekmovalcev že bliža 30000, priborilo le okoli 300 najboljših iz cele Slovenije. Že udeležba na tekmovanju je velik uspeh, kljub temu pa se dijaki I. gimnazije vračajo s tremi zlatimi priznanji, s srebrnim priznanjem in prvim, drugim ter tretjim mestom.

Zlata priznanja so osvojili: Tia Rozoničnik (3. mesto v kategoriji 1. letnika), David Jagodič, Lovro Drofenik (1. mesto v kategoriji 3. letnika). Srebrno priznanje je osvojil  Luka Horjak (2. mesto v kategoriji 4. letnika). Tekmovala sta tudi Stian Korošec in Matija Kocbek.

bober20
Kajuhovi računalniški misleci

N.P.