Kajuhovci zlati v računalništvu in astronomiji

22. 01. 2015 12:35
srebrni_in_zlati_dijaki_2
Matija Teršek, Urška Andrenšek, Krištof Skok

S I. gimnazije v Celju so sporočili, da so njihovi dijaki na državnih tekmovanjih dosegli tri zlata in osem srebrnih priznanj.

Krištof Skok, 4. letnik, in Urška Andrenšek, 3. letnik, pa sta prejela zlato priznanje, Krištof pa tudi 1. nagrado na državnem tekmovanju iz astronomije. Oba sta se tudi uvrstila na izbirno tekmovanje za astrofizikalno olimpijado, ki bo letos v Indoneziji.

Če bosta uspešna, se bosta uvrstila v olimpijsko ekipo. Krištof Skok je na olimpijadah že pravi veteran, saj se je udeležil že olimpijade v Grčiji, kjer je prejel srebrno odličje in v lani v Romuniji, kjer je prejel pohvalo.

Srebrni  in zlati (od leve): Jernej Brglez, Timen Stepišnik Perdih, Žan Spolenak, Mojca Cvikl, Matija Teršek, Urška Andrenšek, Krištof Skok
Srebrni in zlati (od leve): Jernej Brglez, Timen Stepišnik Perdih, Žan Spolenak, Mojca Cvikl, Matija Teršek, Urška Andrenšek, Krištof Skok

Srebro pa so domov prinesli naslednji »Bobri«: Alenka Sošić, Mojca Cvikl, Žan Spolenak in David Opalič, ki je podoben uspeh dosegel tudi v astronomiji. Srebrni “astronomi” so postali tudi Timen Stepišnik Perdih, Jernej Brglez in Tim Zaveršek.

Besedilo: NP

Foto: JPZ

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
191 queries in 1,278 seconds.