Koncert hrvaške zasedbe Carpe Diem pri Vodnem stolpu Celje (foto, video)

17. 07. 2014 08:11

DSCN3550 (Kopiraj)Mladi glasbeni izvajalci po vsem svetu že vrsto let pripravljajo festivale s skupnim imenom Imagine, ki dajejo priložnost mladim, še neuveljavljenim glasbenikom, da se širši javnosti predstavijo v živo. Po vsem svetu je tako na mednarodnih odrih moč videti mlade izvajalce iz različnih glasbenih, pa tudi kulturnih, etničnih in jezikovnih okolij. Festival Imagine spodbuja ustvarjalnost, namenjen pa je spoznavanju in razumevanju različnih zvrsti ter spodbujanju strpnosti s pomočjo glasbe.

Tudi mladi slovenski glasbeniki so tako gostovali po različnih državah v Evropi, vsako leto pa tudi v Slovenijo povabimo izvajalce iz drugih držav. V okviru festivala Imagine je tako v sredo zvečer pri Vodnem stolpu potekal koncert hrvaške zasedbe Carpe Diem, ki je zmagala na mednarodnem festivalu.

DSCN3571 (Kopiraj)

DSCN3596 (Kopiraj)Mlado zasedbo iz Zagreba sestavljajo Martina Jambrišak na harmoniki, Marta Stanec na violini, Katarina Kutnar na violini in Bruna Matič na bobnih. Gre za zasedbo z nekoliko manj običajno instrumentalno postavo, ki s kombinacijo nekonvencionalnih inštrumentov preigrava pop in rock hite. Dekleta so se sicer prvič predstavila na tekmovanju Imagine Croatia leta 2012, na tekmovanju Stop maltretiranju! v organizaciji Antene Zagreb pa so osvojile prvo mesto.

S svojo izvirno sestavo in odlično sestavljenimi aranžmaji so navdušile tudi na koncertu pri Vodnem stolpu, kjer so preigravale vsem znane hite, kot so All of Me, Glad You Came, This Girl is on Fire, Just Dance, Somebody That I Used To Know itd. Dekleta so tako požela bučen aplavz, po njihovem koncertu pa zabava še zdaleč ni bila končana, saj so obiskovalce Špitala za prjatle zabavali mladi celjski glasbeniki, ki so izvajali sproščen jam session. Utrinke iz sredinega dogajanja si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji in video posnetku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=639]

F/T/V: Tina Ožvald

Pol cenejše vstopnice za Flosfest 2014 naročite tukaj:

polsi-flosfest-klik

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
191 queries in 0,803 seconds.