Koncert ob zaključku šolskega leta v Mladinskem centru Celje (foto, video)

25. 06. 2013 09:50

Zaključek letošnjega šolskega leta je pospremil sobotni koncert v Mladinskem centru Celje, kjer so dijaki lahko vstopili v brezskrbno poletje. Tradicionalni koncert ob zaključku šolskega leta so povezovali mladi umetniki, ki delujejo pod okriljem Vocal BK studia, medse pa so povabili tudi številne glasbene goste, ki so koncert še posebej začinili. Zvoki iz Mladinskega centra Celje tako niso privabili le dijakov, temveč ljubitelje glasbe vseh generacij.

Na odru atrija Mladinskega centra Celje so se predstavili številni uveljavljeni in še neuveljavljeni umetniki. Med drugimi je nastopil Duo Anplađd, ki ga je slovenska javnost spoznala v letošnji sezoni oddaje Slovenija ima talent. Obetaven duet iz Celja sestavljata kitarist Danej Pukl in vokalist Sergije Lugovski.

Za malo drugačne ritme je poskrbela zasedba DoT, ki jo sestavljajo Miha Kebe, Jernej Luzar, Luka Vinko in Žan Mlinarič. Četvorec prisega na alter-rock, njihov repertoar pa sestavljajo priredbe znanih rock pesmi in številne avtorske pesmi. Skupina na slovenski glasbeni trg prinaša sveže kombiniranje inštrumentov in vokalov ter udarne ritme, zaradi česar postajajo vedno bolj prepoznavni.

Na rock prisegajo tudi Rok in Nejc Hvala, David Novak ter Nejc Žepič iz skupine Scarfs, ki so pred kratkim posneli svoj prvi singel Better Days. Fantje so se združili za dobrodelni projekt na GESŠ Trbovlje “Rute” in v samostojnem ustvarjanju uživajo še danes.

Y generacija je mlada rock/ punk rock skupina ki deluje od leta 2011. Zasedbo sestavljajo Rene Trupej, Rok Dolinšek, Grega Vinko in Jaka Kovše, skupaj pa uživajo ob zvokih Foo Fighters, Gaslight Anfthem in Slasha. Domača zasedba je znana po obsežnem repertoarju, ki vključuje tudi številne avtorske pesmi, vključno z njihovo prvo avtorsko skladbo Ritem srca.

Gaja Prestor, Nejc Hvala, Miha Hvala, Miha Gradišnik in Nal Volf sestavljajo band prihodnosti – U3 (Jutri). Zasedba se lahko pohvali s pestrim glasbenim repertoarjem za vse okuse, tako da so navkljub prvim korakom vredni poslušanja.

Za malo drugačne ritme je poskrbela a-cappella skupina Bassless, ki jih od novembra 2011 združuje ljubezen do glasbe in skupnega ustvarjanja a-cappella glasbe. Skupino sestavljajo uveljavljeni vokalisti Kristjan Virtič, Karin Možina, Klemen Brezavšček, Nastja Vodenik in Sašo Vrabič, pohvalijo pa se lahko s pestro žanrsko paleto, s katero zelo hitro osvojijo srca vseh poslušalcev.

Koncertni oder Mladinskega centra Celje so razgreli tudi Manca Dremel & Diverse skupina, ki prisegajo na znane slovenske in ameriške popevke. Diverse skupin osestavljajo Zala Irgolič, Alen Kovše, Luka Vinko in Gregor Hrovat, ki skupaj z Manco  Dremel pripravijo nepozabno zabavo za vse okuse.

Skupine pa so tradicionalni koncert ob zaključku šolskega leta še posebej popestrili z zanimivimi glasbenimi gosti. Tako so se jim na odrskim deskam pridružili tudi  Lucija, Špela, Luka, Nal, Rene, Eva, Julija, Maša, Julija&Alen ter Gaja&Leon, ki jih bomo zagotovo še srečevali.

Ko pomešamo vse zgoraj omenjene skupine in glasbene goste, dobimo glasbeni koktejl, ki je vse obiskovalce popeljal v poletne ritme. Utrinke iz koncerta si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

[simpleviewer width=100% height=700 id=404]

F/T/V: Tina Ožvald

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
186 queries in 1,026 seconds.