Festival dijaške ustvarjalnosti Kons-3 navdušil 2.000 dijakov (foto, video)

08. 10. 2016 11:03

DSCN0259 (Kopiraj)V petek je potekal 9. Festival dijaške ustvarjalnosti 3-KONS v spomin na velikega avtorja Srečka Kosovela.

3-KONS povezuje srednje šole, ki delujejo na Kosovelovi ulici: Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije, Gimnazija Celje – Center, Ekonomska šola Celje, Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje.

Festival dijaške ustvarjalnosti ponuja mestu večdnevno kulturno in družabno produkcijo, ob tem pa glasno, razposajeno in odločno opozarja, da Celje ni samo častitljivo knežje, temveč tudi ponosno srednješolsko mesto. Festival se vsako leto širi časovno in prostorsko. Poleg šolskih prostorov zaseda druge za mlade zanimive lokacije in ponuja v sodelovanju s celjskimi kulturno-izobraževalnimi ustanovami tudi večerne družabne dogodke.

V okviru festivala se dijaki učijo borilnih veščin, začetkov podjetništva, plešejo latinskoameriške plese, se preizkušajo v počasnem kuhanju, spoznavajo eko kozmetiko, spoznavajo kitajski jezik in se preizkušajo v čebelarjenju.

DSCN0289 (Kopiraj)

DSCN0198 (Kopiraj)V tem duhu se v učilnicah, na prostem in na velikem odru odvija več kot 50 delavnic, ki jih vodi 70 mentorjev. Nastopilo je 200 dijakov, v delavnice pa je vključenih več kot 2100 dijakov srednjih šol, ki delujejo na Kosovelovi ulici.

V dogajanje je vpletenih 2000 dijakov, ki lahko ob tej priložnosti razvijajo različne veščine, hkrati pa se lahko tudi sami izpostavijo kot umetniški ustvarjalci. Pri tem smo jih ujeli tudi sami ter se udeležili kulturnega programa v telovadnici Gimnazije Celje-Center, kjer so dijaki dobesedno zablesteli. Vabljeni k ogledu fotogalerije in video posnetka.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=1040]

novacanova-klik-polsi2016

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
191 queries in 0,771 seconds.