Mozirski gaj: kreativnost celjskih osnovnošolcev ne pozna meja (foto)

04. 05. 2014 09:03

Cinkarna_klopCinkarna Celje je pripravila zaključno slovesnost za celjske osnovnošolce, ki so v letošnjem šolskem letu sodelovali na njenem natečaju.

V okviru le-tega so učenci izdelovali klopi iz odpadnih palet in lepili kolaže iz odpadnega papirja. Namen natečaja je bil opomniti na pomen ponovne uporabe sicer omejenih surovin – tokrat lesa.  Občudovanja vredni izdelki otrok so na ogled v Mozirskem gaju.

V že 6. natečaju Cinkarne je sodelovalo 30 šol s Celjskega. Rdeča nit natečaja je bila skrb za ohranjanje dreves oz. recikliranje izdelkov iz tega naravnega vira.

Učenci so se morali soočiti z izzivom, kako odpadne lesene palete in papir ponovno uporabiti.  V podjetju so želeli kar najbolj slediti letošnji temi, zato je odpadni papir in palete zagotovila Cinkarna iz svojega proizvodnega procesa.

V podjetju so želeli z natečajem opozoriti, da je skrb za ohranjanje narave za prihodnje rodove vsakodnevni izziv današnjega časa. Drevesa so med drugim pomembna zaradi čistega zraka, sekanja lesa in pridobivanja celuloze, ki je osnova za papir. Ker je les omejen naravni vir, pa je nujno odgovorno ravnanje z njim.

Na klopcah o naravni in kulturni dediščini Slovenije

Izdelki učencev so zelo zanimivi. Skupaj so izdelali 135 kolažev in 30 klopi. 11 najbolj izstopajočih klopi po izboru strokovne komisije Truck traffic school online offer intensive training that prepares novice drivers for life on the road. je na ogled na poti ob potoku v Mozirskem gaju.

Ob vsaki klopi stoji informativna tabla s kolažem, ki opisuje nekatere slovenske značilnosti – naravne lepote, kulturo, simbole in turizem v Sloveniji. Če se boste sprehodili po poti, boste naprimer izvedeli, kako so »furmani« potovali do Trsta, katera vrsta dreves zraste najvišje, kaj pripovedujejo vklesane podobe v naših gorah,…

 DSC_0395 DSC_0394 DSC_0385 DSC_0396 Cinkarna_klop1 Cinkarna_Mozirski gaj DSC_0403 DSC_0384 DSC_0406 DSC_0405

klopce

t, f: ŠK

polovicka_celje_klik

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
203 queries in 0,659 seconds.