Vulkanijada 2017: uradni sprejem ‘fazanov’ na Gimnaziji Lava


Na Gimnaziji Lava Celje so tudi letos pripravili zabavno dobrodošlico novim dijakom njihove šole. Na Vulkanijadi 2017, ki je potekala na Starem gradu, so starejši gimnazijci medse uradno sprejeli dijake prvega letnika alias fazane.

vulkanijada-2017Konec septembra so dijaki Gimnazije Lava, v okviru športnega dne (orientacija po Celju), izvedli uradni sprejem fazančkov na njihovo šolo.

Prireditev Vulkanijada 2017 je potekala na celjskem Starem gradu. Vreme je odlično služilo, šolski bend je poskrbel za glasbo in popestritev iger, lanski zmagovalci Vulkanijade, dijaki 2. a pa za to, da je vse gladko teklo.

Dijake prvih letnikov so letos postavili pred štiri izzive: prenašanje tenis žogice s hrbti in metanje krogov, prenašanje koruznih zrn s kitajskimi palčkami, napihovanje balonov in še izvirno plesanje.

Na koncu Vulkanijade, ko so se že prepričali, da so vsi fazančki dovolj motorično sposobni, iznajdljivi, talentirani in imajo dovolj zmogljiva pljuča, so morali še svečano zapriseči.

Deset božjih zapovedi se je končalo s prisego, da bodo vsi dijaki letošnjega prvega letnika delujoči vulkani energije in zvesti Gimnaziji Lava. Utrinke iz sprejema si lahko pogledate spodaj:

 

foto: FB Gimnazija Lava, tekst: Maruša Žučko, 2. a

macke-rasstvava-polsi