Literarno-glasbeni večer Gimnazije Lava pospremljen s stoječimi ovacijami

13. 06. 2019 06:00

Minuli četrtek se je v Barbarini dvorani Knežjega dvora v Celju odvil literarno-glasbeni večer, na katerem so dijaki Gimnazije Lava predstavili delček umetniškega ustvarjanja med šolskim letom. Prireditev se je začela z nastopom vokalne zasedbe Amantes, ki jo sestavljajo profesorice Šolskega centra Celje.

_dsc0997Mladi pesniki in pisatelji so literarna besedila ustvarjali skozi celo šolsko leto pod mentorskim vodstvom mag. Jane Kvas. Meseca maja so jih objavili v šolskem glasilu Naj ti povem, ki je dostopno tudi na spletni strani Gimnazije Lava. Zelo ustvarjalni so bili tudi glasbeniki, ki na šoli delujejo v okviru šolskega benda in v različnih vokalno-instrumentalnih zasedbah. Njihova mentorica je profesorica Metka Jagodič Pogačar. Na četrtkovem večeru so izvedli tudi sklop pesmi v francoščini, ki so jih pripravili za Frankofonski dan v Celju in Praznik francoske glasbe v Mariboru.

Literarni ustvarjalci so v polni Barbarini dvorani zelo doživeto prebirali svoja umetniška besedila, dopolnjevale pa so jih dovršeno izvedene glasbene točke, ki obiskovalcev niso pustile ravnodušnih. Občinstvo je zato nastopajoče na koncu nagradilo s stoječimi ovacijami. Dijaki Gimnazije Lava so z nastopom dokazali svojo predanost umetnosti in šoli s poročilom publiki, da so mladi naše upanje v lepšo prihodnost.

P. K., foto: Luka Rojnik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 1,130 seconds.