Madžarski gimnazijci vrnili obisk dijakom I. gimnazije v Celju (foto in video)


izmenjava_madzari_i_gimnazija_v_celju_2016_1I. gimnazija v Celju že tri dni gosti skupino petnajstih madžarskih dijakov, ki jih spremljajo tri profesorice (koordinatorica obiska je Zsuzsanna Holubne Zita) ter ravnatelj Zoltan Schultz z gimnazije Laszlo Lovassy iz Veszprema. 

Madžarski dijaki in profesorji so v Celje prispeli v torek, 27. septembra, nastanjeni so pri dijakih I. gimnazije v Celju, Celjani so jim pripravili vrsto zanimivih dejavnosti. Po torkovem prihodu in večernem druženju so že naslednji dan, v sredo dopoldne madžarski dijaki predstavili svojo šolo, sodelovali pri pouku angleščine, glasbe, informatike, športa, s folklornim nastopom pa predstavili Madžarsko. Nekaj plesnih korakov pa so madžarski dijaki pokazali tudi celjskih, katerim so se pridružili najmlajši iz bližnjega vrtca.

Pred poldnevom je sledil sprejem pri županu MOC Bojanu Šrotu, popoldan so si ogledali Celje. Zadnji dan obiska, danes, so sodelovali pri pouku na I. gimnaziji v Celju, sledil je ogled Jame Pekel, nato pa se bodo poslovili in vrnili domov.

izmenjava_madzari_i_gimnazija_v_celju_2016_2

Dijaki I. gimnazije v Celju Veszprem obiskali aprila letos

Celjski in Veszpremski dijaki so se prvič srečali aprila letos v Veszpremu, kjer jih je sprejel njihov župan Gyula Porga. Pevska zasedba dvanajstih dijakinj in dijakov celjske gimnazije je namreč takrat sodelovala na tradicionalni prireditvi Alma Mater, spremljali so jih profesor Tomaž Marčič, ravnatelj dr. Anton Šepetavc in profesorica mag. Alenka Blake.

Cilj izmenjave je spoznavanje obeh kultur in šolskih sistemov, tkanje novih prijateljstev in načrtovanje dolgoročnega sodelovanja. Gimnaziji sta po besedah ravnatelja dr. Antona Šepetavca po načinu dela, uspehih in profilu dijakov primerljivi seveda pa se najdejo nekatere razlike.

izmenjava_madzari_i_gimnazija_v_celju_2016_3

Pred kamero smo povabili ravnatelja I. gimnazije v Celju dr. Antona Šepetavca, ki nam je zaupal več podrobnosti v zvezi z izmenjavo, med drugim tudi razlike, ki jih opaža med obema gimnazijama:

Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij.

eH

[simpleviewer width=100% height=700 id=1036]

delavnica-zelisca-polsi-klik