Mali celjski godalci navdušili v Italiji


Zadnji aprilski vikend je Mali godalni orkester na povabilo organizatorja ESTA Italia gostoval na evropskem mednarodnem kongresu v Italiji, natančneje v Cremoni.

Skupaj z dirigentko Petro Arlati Kovačič in solisti Maticem Zakojnškom, Maticem Doklerjem, Tilnom Naraksom, Laro Kramer in Urhom Feldinom so s koncertom več kot navdušili.

Sodelovali so tudi s slavnim violinistom Aleksejem Igudesmanom, s katerim so pripravili poseben koncert.

20190428_153617

Mali godalni orkester Glasbene šole Celje se je konec aprila na povabilo organizatorja ESTA Italia odpravil v sosednjo Italijo, natančneje v Cremono, zibelko glasbene kulture naših sosedov, v mesto, kjer so ustvarjali največji goslarski mojstri Amati, Guarneri in Stradivari.

V Cremoni je od 26. aprila do 1. maja potekala mednarodna konferenca učiteljev godalnih instrumentov (47th International Conference European String Teacher Association), kjer so na povabilo ESTA Italia poleg številnih odmevnih dogodkov sodelovali tudi naši mali godalci in sicer kar z dvema koncertoma.

Prvi, samostojni koncert, z naslovom »Pozdrav Italiji«, so izvedli v znameniti dvorani Palazzo Cittanova, dan za tem pa so sodelovali v projektu »1001 Strings of the World« pod vodstvom svetovno znanega violinista in pedagoga Alekseja Igudesmana in se na trgu Piazza del Comune pridružili tisočim malim godalcem s celega sveta.

20190428_143220

foto: Glasbena šola Celje