Maraton znanosti na Gimnaziji Lava

06. 02. 2018 08:30

Na Gimnaziji Lava poteka Maraton znanosti 2018, katerega namen je dijakom predstaviti različne zanimive poklice in jih spodbuditi k razmišljanju o njihovi prihodnosti. Šolo so že obiskali odlični predavatelji, nekaj predavanj pa se bo še zvrstilo.

maraton-znanostiMaraton se je začel o obiskom Simone Šramek Zatler, ki je vodja celjske patologije in izvedenka sodne medicine. Sledilo je predavanje o tolmačenju in prevajanju v Evropski uniji.

S slovenskega oddelka za prevajanje v Evropskem parlamentu v Luksemburgu sta prišla Urša Dražič in Robert Čampa, ki sta po predavanju izvedla tudi delavnici, na katerih so mladi spoznali razlike med tolmačenjem in prevajanjem.

Tretje predavanje je imel dr. Jure Krajšek, arheolog in kustos iz Pokrajinskega muzeja Celje, ki je bil vodja izkopavanj na Muzejskem trgu, ko so odkrili freske iz antičnega obdobja, in vodja izkopavanj leta 2016, ko so odkrili dvorec grofov in kasneje knezov Celjskih.

V nadaljevanju maratona bodo dijaki lahko pobližje spoznali poklic plastične kirurginje, strokovnjak za varnost pri IBM pa bo govoril o kriptovalutah.

Zanimanje dijakov za vsa predavanja je veliko in pričakovati je, da se bo Maraton znanosti v prihodnje še razširil z obiskom še več zanimivih predavateljev.

P. K.

zeljko-vstopnice

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 0,973 seconds.