Maturantski plesi v Celju: kje se lahko ugodno uredite in koliko boste odšteli za en maturantski ples


Novo leto predstavlja prelomno obdobje za nove obljube in nove začetke, celjskim maturantom pa odpira tudi novo življenjsko poglavje. V tem času se dvorana Golovec, po novem pa tudi Modra dvorana v prostorih Celjskega sejma, odpreta za novo sezono maturantskih plesov.

18. januarja sta prvi letošnji maturantski ples otvorili Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje ter Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, ki je tudi edini ples v Modri dvorani Celjskega sejma, dan kasneje pa so se na plesnem parketu v Golovcu izkazali še maturantje gimnazije Lava.

Minuli petek so svoj maturantski ples obeležili tudi dijaki zadnjega letnika Šolskega centra Šentjur in Šolskega centra Celje (Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja ter Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo), ki so z letošnjimi maturantskimi plesi zaključili v soboto, 26. januarja, ko so se na plesnem parketu zavrteli še maturantje Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko ter Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije.

Prvi vikend v februarju bi morala z maturantskimi plesi nadaljevati srednja ekonomska šola in Poslovno komercialna šola Celje, vendar je bil zaradi smrti dijakinje ples odpovedan. Za omenjeno šolo bo maturantski ples izveden v kasnejšem terminu. Namesto tega bo februarski val maturantskih plesov v soboto otvorila 1. Gimnazija v Celju.   Sezono maturantskih plesov bodo v sredini marci zaključili maturantje srednje zdravstvene šole ter Gimnazije Celje – Center.

Stroški maturantskega plesa

Glede na to, da bo do takrat Modra dvorana skoraj vsak vikend zasedena z maturanti in njihovimi družinami, smo se pri Celje.info pozanimali, koliko starše maturantov v povprečju stane večer zaključnega plesa.

Priprave na maturantski ples se začnejo že na začetku oktobra, ko Plesni val za vse dijake zaključnih letnikov organizira plesne vaje, ki naj bi izpilile njihove plesne sposobnosti. Plesne vaje za enega maturanta stanejo 35 evrov (cena velja za vse šole, saj jo določa Plesni val), potekajo pa ob petkih v telovadnicah srednjih šol. Izjema je le Šolski center Celje, čigar plesne vaje zaradi številčnosti dijakov potekajo v dvorani Celjskega doma.

S približevanjem maturantskega plesa se začnejo kopičiti tudi skrbi glede zunanjega videza maturanta. Starši fantov se v večini odločijo za nakup obleke, ki jo bodo maturantje lahko še vedno nosili tudi po maturantskemu plesu. V povprečju naj bi maturantska obleka za moške vključno z nakupom šopka za soplesalko znašala od 200 – 300 €. Pri maturantkah je situacija drugačna, saj se vedno pogosteje odločajo tudi za najem maturantske obleke.  Cena najema obleke je načeloma odvisna od ponudnika, vendar naj bi v povprečju znašala od 30 – 70 €/dan. Maturantke, ki se odločijo za nakup maturantske obleke, pa zanjo odštejejo več. Cene kupljenih maturantskih oblek se gibljejo od 50 € naprej. Potem so tu še stroški ličenja, frizerskih storitev, čevljev in nakup robca za soplesalca, kar naj bi družino vključno z maturantsko obleko v povprečju stalo 300 €.

Nova zgodba pa so cene kart za sam maturantski ples ter stroški pijače in hrane. Cena vstopnice za ples variira od šole do šole. Starši maturantov Šolskega centra Celje so morali za eno karto odšteti 21 € (stojišča niso mogoča) ter 9 € za en obrok. Vsak obiskovalec si lahko izbere topel, hladen ali vegetarijanski meni. Cena vstopnic se tudi pri drugih šolah giblje okoli 20 €, izjema je le maturantki ples srednje ekonomske šole in srednje zdravstvene šole, kjer morajo obiskovalci odšteti 25 € za sedišče ali 17 € za stojišče. Tudi cene hrane se gibljejo od 9 – 9,5 €, odvisno od obroka. Iste cene vstopnic in hrane veljajo še za maturante Poslovno komercialne šole Celje. Obiskovalcem je dovoljeno, da na maturantski ples prinesejo tudi pecivo in sadje, vendar mora biti pokrito s prozorno folijo. Potem pa je odvisno še od vsakega posameznika, koliko odšteje za pijačo – cena ene buteljke znaša 10 €.

Ponudba maturantskih oblek, striženja in ličenja

Da bo izbira maturantske obleke, striženja in ličenja malo lažja, smo na Celje.info zbrali nekaj kvalitetnih in ugodnih ponudnikov, ki bodo maturante izvrstno pripravili na najbolj nepozabno noč njihove mladosti.

ZORAN HAIR SPA – Posebna ponudba za maturantke – maturatska pričeska za 25 eur:
Gosposka 30, 3000 Celje, tel.: 03/492 61 00 in 051 330 400, e-pošta: [email protected], Delovni čas: pon. – pet. od 8.00 do 20.00 in sob. od 8.00 do 13.00.

V starem mestnem jedru (blizu nekdanjega spodnjega domovanja Celjskih grofov) v Gosposki ulici, se že vrsto let trudijo ustvariti harmonijo med izgledom in počutjem. S pomočjo 25-letne tradicije in izkušenj bodo poskrbeli, da boste kar najbolje izkoristili sozvočje časa in sprostitve.

Zaradi vsakdanjega tempa, predvsem pa zaradi racionalne porabe časa, so se odločili v ZORAN HAIR SPA ponuditi več na enem mestu. Med nanosom barve vam lahko uredijo nohte  po masaži, negi obraza, ali fizioterapiji. Verjetno  boste vesele, če boste salon zapustile z novo pričesko v čim krajšem času.

Team Zoran Hair Spa bo z veseljem poskrbel tudi za strokovno svetovanje in pravilno izbiro profesionalnih izdelkov za podaljšano nego na domu.. Obiščete jih lahko tudi na spletni strani www.zoranhairspa.si in Facebook strani www.facebook.com/zoranhair.spa.

EGOIST BY PETER THALER
Ljubljanska c. 8, 3000 Celje, tel.: 03/ 8280478, e-pošta: [email protected]

Blagovna znamka Egoist by Peter Thaler je bila ustanovljen leta 2005 v Celju. Znamka Egoist je enakovredna velikim tujim imenom modnega sveta. Ustvarjajo za elegantno poslovno žensko, poslovnega moškega. V njihovih kreacijah je tudi nekoliko glamurja, zagovarjajo pač nekoliko višjo eleganco in malo odstopajo od klasičnega sloga. Kar je bistvenega pomena njihovih kreacij je to, da so vsi izdelki narejeni v Sloveniji, v lastni delavnici.

Stranko so v stanju urediti za vsakršno priložnost, naj si bo to poroka, maturantski ples, krst….. Večinoma kreacij ustvarijo  iz glave, ko vidijo osebo in se z njo pogovorijo, kaj si želi imeti oblečeno.

Vsa oblačila so narejena po meri naročnika in z doživljenjsko garancijo ter so cenovno dostopna.

Izdelki so iz svile, volne, bombaža. V glavnem naravni material, ki se nabavlja v Milanu, Budimpešti in tudi v Sloveniji , vendar direktno pri proizvajalcih.

Ob tej priliki vas se posebej vabimo, da se pri njih oblečete za maturantski ples, obiščete pa jih lahko tudi na spletni strani www.egoist.si.

LEPOTNI KOTIČEK PRI KATRIN
Cankarjeva ul. 2, 300 Celje, tel.: 041 439 765, e-pošta: [email protected]

Na Cankarjevi ulici 2 v Celju se za vrati lepotnega kotička skriva trenutek samo za Vas.  Razvajali in negovali vas bodo namreč z vrhunskimi linijami izbranih blagovnih znamk kot so Comfort Zone, Alessandro, Aroma Herbal, Pedix …

POSEBNA PONUDBA ZA MATURANTKE naj bo ta noč vaša, zatorej poskrbite, da bodo tudi roke urejene. Izbirate lahko med klasično nego, permanentnim UV lakiranje (gelish) ali pa se odločite in nohtke z gelom podaljšate do poljubne dolžine. Prav tako toplo priporočamo osvežilno nego obraza ali diamantni piling saj bo make up tako še lepši in obstojnejši.  Ob tej priložnosti, vam na vse njihove storitve podarjajo 15% POPUST in se veselijo, da so lahko del tako posebnega večera kot je Maturantski ples!

Pri negi rok in nohtov se lahko  prepustite čutnim ritualom italijanske kozmetike Comfort zone, prav tako se pri njih lahko pocartljate z nego stopal, se rešite nadležnega otiščanca ali sanirate vraščen noht. Nohtke na nogah pa lahko poljubno olepšate še s klasičnim ali UV permanentnim lakiranjem.  Pri depilaciji lahko izbirate med klasičnim voskanjem ali pa voskom v filmu ki je namenjen občutljivejšim predelom telesa.

*NOVO* pri njih je diamantni piling in nega z ultrazvokom za obraz in telo.

Več o njihovi bogati ponudbi si preberite na Facebook  strani www.facebook.com/pages/Nails-by-Katrin/195620070463141.

Neformalni del maturantskega plesa

Po tem, ko se maturantje izkažejo ob na novo naučenih plesnih korakih, je čas za bolj sproščen, neformalni del plesa. Plesišče načeloma skozi ves večer ogrevajo isti izvajalci, ki sicer variirajo od šole do šole, vendar so načeloma vsa leta isti. Šolski center Celje tako na vseh treh maturantskih plesih animira Show Mix. Izjema ni niti Gimnazija Celje – Center, kjer že nekaj let zapored nastopa Oliver Twist z Nušo Derenda (po tem, ko je pred štirimi leti nasledila Vlada Kreslina). 1. Gimnazija vsako leto na koncertni oder maturantskega plesa povabi skupino Moonlight Orchestra, maturante srednje ekonomske šole Celje in Poslovno komercialne šole pa naj bi zabaval ansambel Unikat.

Po samem maturantskem plesu pa sledi še en finančni zalogaj – afterparty. Gre za neformalno zabavo po maturantskem plesu, ko dijaki najamejo enega izmed lokalov v Celju ter se tam pozabavajo po svoje. V tem primeru pa so izbira lokacije, cena najema lokala in cene pijač popolnoma odvisni od izbora maturantov ter od cene, ki jo postavi lastnik. Priljubljene lokacije za afterparty maturantskega plesa so Branibor, Local in Terazza.

Maturantski večer je eden izmed najpomembnejših večerov vsakega posameznika, na katerem želi zasijati prav vsak. Zato naj bo ta noč nepozabna, saj se lahko na svojem maturantskem plesu zavrtite le enkrat v življenju.

Tina Ožvald