MCC popeljal mlade glasbenike Iz bunkerja v dvorano (foto, video)


DSCN6538 (Kopiraj)V soboto zvečer se je v Mladinskem centru Celje zbrala velika množica mladih, ki so se prišli na hladen večer pogreti ob dobrih rock ritmih. V veliki dvorani je namreč potekal koncert Iz bunkerja v dvorano v okviru Mediafesta, ki je šestim mladim in obetavnim celjskim zasedbam omogočil, da se predstavijo širši publiki.

Oder je najprej zavzela zasedba The Takeover, ki jo sestavljajo Samantha Maya Šolaja, Tamara Arzenšek, Aljaž Šumej, Anže Zaveršnik, Lan Andrič in Anže Lečnik. Gre za povsem novo skupino na naši glasbeni sceni, ki je nastala na začetku letošnjega šolskega leta zaradi želje po igranju in seveda tudi druženju. Odpeli in zaigrali so priredbe, kot so Shut up and dance with me, I’m so sorry, It’s time itd.

mcc1 (Kopiraj)

Posebno svežino so na oder pripeljali Akumulatorji, štirje mladi in talentirani glasbeniki iz Maribora. Njihov žanrski nastop obsega blues, country in southern rock nestandarde priredbe. Prisegajo torej na žanre, ki jih ni moč slišati na radiu, sicer pa se opisujejo kot kraftig kerlci, ki nažigajo blues-ovske ritme. Z eno besedno zvezo: Homme fatal. Skupino, ob kateri so obiskovalci Mladinskega centra Celje tudi zaplesali, sestavljajo Dean Pandurović, Mihec Dajčman, Tadej Durič in Urban Čuješ.

Nastopili so tudi Matej, Miha, Oskar, Marko, Rok, člani punk rock skupine Meanless. Fantje, ki skupaj ustvarjajo glasbo že osem let, prisegajo na izvajalce, kot so Papa Roach, Limp Bizkit, System of a Down, Prodigy itd. Nadobudni glasbeniki različnih glasbenih backgroundov in različnih  glasbenih okusov poskušajo vse to vkomponirati v celoto in tako nastajajo dela različnih zvrsti, od priredb trdega rocka, progresive in reggiae-a do avtorskih del, ki izražajo osebne glasbene preference posameznega člana.

 

Kasneje so občinstvo Mladinskega centra Celje povsem obnoreli fantje iz zasedbe Rdeči alarm. Punk rock band iz Celja sestavljajo  Luc Koprivc, Lan Strmole , Filip Komplet  in Vid Vengust.  Člani benda se trudijo s priredbami, pišejo pa tudi avtorske pesmi z bolj ali manj smiselnimi besedili. Ko ne razbijajo, se ukvarjajo z ročnim nogometom, pritoževanjem nad šolo in pivom. Dokazali so, da znajo narediti tudi dobro zabavo, kamorkoli pridejo – pa čeprav za ceno Lucovih glasilk.

mcc2 (Kopiraj)

Jam Fuzz je band iz okolice Celja s petčlansko zasedbo. S sinergijo ženskega vokala, kitare, klaviatur, bas kitare in bobnov iščejo samosvoj glasbeni izraz. Spogledujejo se tako z bluesom, rockom, popom kot tudi s funk in elektronskimi elementi. V raznolik glasbeni repertoar poleg priredb vpletajo avtorsko glasbo, ki je njihov najpomembnejši atribut. vtorske skladbe poslušalca popeljejo od melanholičnih bluesovskih, do sladkavo-sanjavih balad, pa do žagajočih reefov in funky poskočnic. Ravno zato ne preseneča, da so tudi Eva Verdev, Jože Blatnik, Miha Florjan-Urankar, Matej Jazbinšek in Frančka Lesjak-Čvan povsem obnoreli obiskovalce koncerta.

mcc3 (Kopiraj)

Za konec je dvorano Mladinskega centra Celje dobesedno zatresla zasedba Morywa s progressive djenty death metalom. Morywa pomeni hrup. S svojimi osemstrunskimi kitaram in besedili o problematiki človeka, spiritualnosti ter družbeni kritiki, širijo do pekla nizko uglašene avtorske komade s pozitivno energijo. Peter Gologranc, Matic Mušić, Luka Lux Zagoričnik in Miha Klančišar so na koncertu tudi stali za tem opisom, saj so s svojimi divjimi ritmi poskrbeli za dobro energijo in ogromno rok v zraku.

 

Mladinski center Celje je torej izpolnil svoje poslanstvo, saj je v svoje dvorane iz bunkerjev pritegnil številne mlade lokalne zasedbe, ki si definitivno zaslužijo dodatno prepoznavnost, poleg tega pa je poskrbel za odličen večer druženja mladih, ki so ob koncertu uživali še dolgo v noč in se izjemno zabavali. Koncert je imel tudi dobro izdelano rdečo nit, saj vse izvajalce združuje rock, ki pa se je z vsakim nastopom žanrsko stopnjeval.

Tudi tokrat nismo manjkali in smo za vas združili nekaj utrinkov koncerta Iz bunkerja v dvorano v bogati fotogaleriji. Ujeli pa smo tudi člane zasedbe Jam Fuzz, s katerimi smo opravili zabaven intervju, ki si ga boste lahko ogledali v prihodnjih dneh.

[simpleviewer width=100% height=700 id=905]

polovicka_celje_klik