Medgeneracijski glasbeno-gledališki projekt Krog življenja navdušil že več kot 1300 obiskovalcev (foto in video)


Minuli teden je v prostorih II. OŠ Celje potekal medgeneracijski glasbeno-gledališki projekt Krog življenja/Circle of life, ki je plod uspešnega sodelovanja učencev in učiteljev II. OŠ Celje ter dijakov in profesorjev  Gimnazije Celje – Center.  Posvetili so ga svetovnemu dnevu Zemlje, z zavedanjem, da je strpen dialog med generacijami in kulturami tisti, lahko vse popelje v boljši jutri.

Projekt Krog življenja/Circle of life, v katerem sodeluje več kot sto učencev, dijakov in mentorjev, je osnovan iz utrinkov številnih znanih mladinskih muzikalov: Oliver, Sound of Music, Joseph and the technicolor amazing dream coat, Secret garden, Whistle down the wind in Lion King. Zgodba se prične z deklico Dorotejo (Čarovnik iz Oza), ki pride iz sveta muzikalov v današnji čas, v realni svet, kjer se najprej sooči z izgubo svojega psa Tota in starega kovčka. Slednjega najdejo otroci, ki so se prišli na igrišče igrat. Kmalu jih otroška igrivost in radovednost privedeta do spoznanja, da niso našli zgolj navadnega kovčka, temveč takšnega, ki jih vodi v svet muzikalov. V kovčku se namreč nahajajo posamezni rekviziti, ki njih in gledalce popeljejo skozi utrinke posameznih muzikalov.

Spektakel si je doslej ogledalo že več kot 1300 obiskovalcev.

Izvrsten preplet pristne otroške radovednosti, igre in glasbe, so igralci, plesalci, pevska zbora, solisti, bend in mentorji spretno postavili na oder in obiskovalcem pričarali slabo uro trajajoči spektakel, ki bo bržkone, glede na tri popolnoma razprodane predstave, v prihodnosti očaral širši krog ljudi. Nenazadnje gre za nepozabno glasbeno popotovanje skozi utrinke uspešnic z Broadwaya in West Enda, ki domala nikogar ne pustijo malodušnega.

Ob izvrstni ideji, odlični igri in glasbi, ki se ves čas prepletata, seveda velja pohvaliti celotno tehnično ekipo, ki je poskrbela za odlične kostume, sceno, glasbeno podobo, odrski gib in ples ter seveda za slovenski prevod delov muzikalov.

Pred kamero smo povabili režiserko in eno številnih mentoric Natalijo Jenko, ki nam je zaupala številne zanimivosti projekta Krog življenja in kar si lahko ogledate v spodnjem video posnetku. Vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=366]

v/t/f: Egon Horvat