MEPI pustolovska odprava “po Celjskem”

26. 05. 2021 07:00
Začetek MEPI odprave – železniška postaja v Šentjurju. Ocenjevalka odprave je bila Barbara Petan, spremljevalka Mateja Štor in vodja odprave Metka Irgolič.

Devet devetošolcev OŠ Frana Kranjca Celje je minuli konec tedna uspešno zaključilo dvodnevno MEPI pustolovsko odpravo “PO CELJSKEM”.

V dveh dnevih so prehodili 25 km in prenašali težke nahrbtnike s šotori, hrano, posodo, gorilniki,… od železniške postaje v Šentjurju do Resevne, Svetine, Pečovniške koče, kjer so si postavili tabor. Skuhali so si toplo večerjo, postavili ogenj, spekli hrenovke, kruh in se družili, se igrali družabne igre, prepevali in zabavali. Drugi dan so pospravili tabor, kot da jih tam ni bilo. Skuhali so si topel obrok in pot nadaljevali čez Tolsti vrh (834 m), po grebenu do domačije Ivankovič pod Vipoto, do čistilne naprave v Tremerjah in ob levem bregu Savinje do cilja odprave − gasilskega doma v Zagradu. Vreme jim je bilo naklonjeno.

Udeleženci so ob koncu odprave povedali, da bi še hodili, da bi bili dlje v taboru in da so se odlično imeli. Med seboj so sodelovali, pomagali šibkejšemu pri prenašanju šotorov in težjih bremen ter povedali, da jim v sedanjem času manjka preprosto druženje. “Super, da imamo MEPI, ravnateljico in učiteljice, ki podpirajo projekt!” so si bili enotni.

M.l., foto: OŠ Frana Kranjca

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 0,955 seconds.