Mesec mladih: Skate in grafiti contest ter zaključni koncert v Mladinskem centru Celje (foto, video)


Foto: Matic Gabriel
Foto: Matic Gabriel
Foto: Matic Gabriel
Foto: Matic Gabriel

Mesec maj je prišel h koncu, s tem pa tudi Mesec mladih, ki ga je že drugo leto zapored organiziral Klub študentov občine Celje. V okviru Meseca mladih so se lahko vsi mladi in mladi po srcu udeležili številnih zabavnih, izobraževalnih, kulturnih in športnih aktivnosti, kot so bili pohod na Celjsko kočo, stand up, čistilna akcija, Škisova tržnica, a cappella večer, zbiranje koles itd.

Kot vse dobre stvari, pa se je končal tudi Mesec mladih in to v velikem slogu. Zaključek je potekal minulo soboto, kjer so se opoldne v atriju Mladinskega centra Celje lahko predstavili mladi skaterji in grafitarji. Skaterji so se lahko pomerili v kategorijah»Game of Skate«, »Lord of the lines« in »Ollie v višino«, grafitarji pa so s spreji v rokah zagotovo postali glavna atrakcija dneva. Prav tako pa je bilo poskrbljeno tudi za dobro glasbo, za katero je skrbel DJ Kuky.

Za popoln zaključek pa so člani Kluba študentov občine Celje v soboto zvečer pripravili še odličen koncert, saj so veliko dvorane Mladinskega centra Celje tresle zasedbe  Earthshock, Jackson in Zablujena generacija.

Earthshock
Earthshock

Earth Shock: Vse se je začelo leta 2008, ko sta Matevž Gobec (vokal) in Janez Žolnir (bas), po razpadu šolskega banda The Flash začela ustvarjati zrelejšo glasbeno skupino. Kar kmalu za tem, sta se novonastali skupini pridružila Luka Pajk (kitara) in Blaž Palatinuš (bobni). Septembra leta 2009 se jim je ponudil koncert v Makolah, kot predskupina Mi2, na katerem so se prvič pojavili z imenom Earth Shock. Zaigrali so še nekaj koncertov, na to pa so posneli prve demote avtorskih skladb v studio Igorja Korošca (»Šola je en smotan šit«, »Recesija nam grozi«,« Dve muci«,« Ljudje iz favel doma«, » E.M.O«). Zaradi nesoglasij je leta 2010 iz banda odšel Blaž Palatinuš, namesto njega pa je za bobne sedel Blaž Senica, ki je skupini vlil svež zagon. Skupina je počasi začela pridobivati na prepoznavnosti, prejemali so vedno več ponudb za koncerte in vedno lepše odzive. Njihovo triletno delovanje so okronali s prvim albumom z duhovitim naslovom »Takle mamo«, na katerem se nahaja deset melodičnih avtorskih skladb, katerih avtor besedil in melodij je Matevž Gobec. V letu 2013 je v bend vstopil novi član Danej Pukl (kitara), Matevž Gobec pa se posvetil vokalu.

Jackson
Jackson

Skupino Jackson sestavljajo trije mladi fantje: Tomaž Kozovinc – vokal, kitara; Luka Vinko – vokal, bas kitra in Blaž Selišnik – vokal, bobni. Fantje prinašajo svež veter na slovensko glasbeno sceno. Vsi so multi-instrumentalisti in se udejstvujejo v raznih projektih širom regije, v zadnji sezoni oddaje Slovenija ima talent pa so kot eni izmed kvalitetnejših tekmovalcev vzbudili dodatno pozornost. Od takrat dalje se nbso online casino reviews jim je bistveno povečala prepoznavnost, kraljevali so na 1. mestu MTV Adrie in koncertirali po vsej Sloveniji. Slovensko glasbeno sceno osvetljujejo že dve leti, v tem času pa so izdali tudi dva samostojna singla Sova in Čakam. Poleg tega pa preigravajo tudi coverje največje hitov, o čimer priča spodnji video.

Zablujena generacija
Zablujena generacija

Zablujena generacija je slovenska punk rock skupina iz Idrije. Začetki skupine segajo v leto 1994. Takratni člani zasedbe so bili Primož (vokal, kitara), Ramon (kitara), Marko (bas) in Igor (bobni), svoje vplive pa so črpali predvsem od skupine Ramones. Od začetnega razmišljanja o tem, kako s kitaro in znanjem treh akordov prepričati punco iz sosednje ulice, jih je zavidljiva odrska kilometrina izoblikovala v koncertno atrakcijo, katero lahko potrdi vsak, ki si je vsaj enkrat ogledal njihov nastop. Ti panksi so na odru rojeni in oder je njihov dom, kar lahko jasno vidi vsak, ki se je udeležil njihovega koncerta. Tudi v soboto ni bilo nič drugače, saj so kot zadnji nastopajoči povsem obnoreli obiskovalce Mladinskega centra Celje, ki so ob divjih ritmih ves čas poplesavali, skakali in na ves glas vpili besedila pesmi. Kako vroče pa je bilo v resnici, si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji in video posnetku.

 

Z Mesecem mladih pa zabava še ni končala, saj se je šele dodobra začela. Ne zamudite preostalega pestrega dogajanja pod okriljem Mladinskega centra Celje. Že v sredo se lahko odpravite na sprehod okoli Šmartinskega jezera, kjer boste naleteli na Brkatega soma. Gre za nov lokal ob samem jezeru, ki ga bo ob 18. uri pospremila zabavna otvoritev z zasedbo Jam Fuzz. Že samo en dan kasneje se lahko v Mladinskem centru Celje udeležite potopisnega predavanja Indonezija in Indonezija Xpress, 10. junija pa ste vabljeni na brezplačen zdrav zajtrk. Prav tako bo pestro isti konec tedna, ko se boste lahko v Mladinskem centru Celje udeležili festivala Pranger, folklorne sobote in dogodka Nevemkdopride.

[simpleviewer width=100% height=700 id=826]

F/T/V (zaključni koncert): Tina Ožvald

dzjezz2015-polsi-klik