Mestna občina Celje postala del mreže KEKS

05. 12. 2019 10:36

rp_prenovljen_mcc_1.jpgMestna občina Celje je postala del mreže KEKS, ki povezuje občine in mladinske centre s sistemom Logbook. S tem korakom je Mestna občina Celje Celjskemu mladinskemu centru omogočila uporabo sistema, katerega osrednji namen je spremljanje kakovosti mladinskega dela, mladinskega centra in mladinskih delavcev.

V vsebinskem ospredju gre za spremljanje učnega učinka prostovoljcev in udeležencev, ki so vključeni v aktivnosti mladinskega centra. Prav tako spletno orodje omogoča beleženje statistike o izvedenih aktivnostih, vključenih mladih ter aktivnih mladih. S pomočjo različnih evalvacijskih vprašalnikov se oblikujejo kazalniki za vsak mladinski center in občino, kar omogoča vrednotenje napredka in razvoja posameznega mladinskega centra.

Dodana vrednost sistema so orodja za evalvacijo mladinskega dela, s katerimi mladinski delavci s strani mladih pridobijo povratno informacijo o svojem delu. Na podlagi teh podatkov se lahko mladinsko delo razvija in postaja bolj kakovostno. S tem članstvom Mestna občina Celje dodatno spodbuja razvoj mladinskega dela in Celjskemu mladinskemu centru omogoča napredno beleženje mladinskega dela. Celjski mladinski center bo sistem Logbook predvidoma začel uporabljati z novim koledarskim letom 2020.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
174 queries in 1,300 seconds.