Miklavževanje 2017 v Celju: Predstava Skriti zaklad, Miklavž in darila navdušili celjske otroke (foto, video)

06. 12. 2017 12:08
miklavzevanje-10
Pravljični vili je dobronamerna zvijača uspela.

Tako kot lani je bilo na Krekovem trgu v Celju zopet ogromno otrok, ki so polni pričakovanja in radovednosti čakali in klicali dobrega moža. Miklavž je naposled le prišel in jih razveselil s simboličnimi darili.

Otroci so najprej prisluhnili pravljici, pri kateri pa so morali tudi sami pomagati. Dobri pravljični vili je namreč ponagajal zloben škrat Tinko Pobalinko, saj je vsem pravljičnim junakom nekaj ukradel. Tako je Rdeča kapica ostala brez svoje kape, muci Copatarici pa je celo odrezal rep!

S pomočjo najmlajših je opravil tri pomembne naloge in se zaradi dobrih dejanj pretvoril v prijaznega škrata. Plesa in petja ni manjkalo. Vsi skupaj so nato priklicali Miklavža, ki je prišel v družbi dveh angelov in hudičev!

miklavzevanje-16
Najmlajši obiskovalci so ploskali s pravljičnimi junaki.

 

Izpod kap in bund so kukale otroške oči in vsak pri sebi se je spraševal, če je bil dovolj priden skozi celo leto. Miklavž jih je vse lepo pozdravil, potem pa stopil mednje, da jim je lahko razdelil težko pričakovana darila.

miklavzevanje-13
Tinko Pobalinko se je veliko jezil …

Miklavž ali sveti Nikolaj je bil nekoč krščanski škof in svetnik, ki se je rodil v 3. stoletju n. št. na ozemlju današnje Turčije. Najbolj znan je bil po svoji dobroti in darežljivosti.

Dogodek, ki je bil zopet prav poseben za najmlajše, so omogočili Enostavno Prijatelji in City center Celje.

Vljudno vabljeni k ogledu fotogalerije in video prispevka spodaj.

Fotogalerija:

Video prispevek:

Tamara Želimorski

pralnica-celje-polsi-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
214 queries in 2,471 seconds.