Mlad celjski kolesar na poti do naslova Red Bull športnika


V preteklem tednu se je nekdanji celjski kolesar Sven Aleksander Mernik v Avstriji udeležil mednarodnega trening kampa Red Bull Junior Brothers.

Sven, ki sedaj sicer tekmuje za Kolesarski klub Kranj, je pred kratkim odpotoval v avstrijsko mesto Salzburg, kjer se je udeležil mednarodnega kampa. Sodelovanje si je zagotovil na mednarodnem natečaju, kjer je bil med skoraj 2000 sodelujočimi mladimi kolesarji iz generacije 2006/2007 eden izmed petnajstih najbolj obetavnih izbrancev.

Izbrani kolesarji med treningom; vir foto: FB/Kolesarsko društvo Knežjega mesta Celje

Ekipa Bora-Hansgrohe v povezavi z Red Bullom išče mlade talente. Natečaj je potekal tako, da so sodelujoči s pomočjo mobilne aplikacije za športnike Strava, ki beleži razne podatke o treningih, odkolesarili nekatere v naprej pripravljene segmente po trinajstih državah. Najboljši z vseh segmentov so bili nato povabljeni na video prijavo, nato pa so se pred kratkim udeležili še že omenjenega treninga. Izmed njih bosta septembra izbrana dva, ki bosta povabljena v profesionalno ekipo. Oba bosta s tem postala tudi Red Bullova športnika.

Vir foto: FB/Kolesarsko društvo Knežjega mesta Celje