Mlada celjska citrarka s prvo nagrado v Nemčiji


Mladi celjski ustvarjalci, učenci Glasbene šole Celje in umetniškega razreda I. gimnazije v Celju, s svojimi nastopi niso uspešni zgolj na sončni strani Alp, temveč žanjejo tudi mednarodne uspehe.

V Münchnu je konec marca potekalo 10. Mednarodno tekmovanje za citre Nachswuchsfoerderpreis, ki ga organizira nemška citrarska zveza v soorganizaciji s Hochschule für Musik und Theater München. Udeležili sta se ga dve predstavnici Glasbene šole Celje.

V kategoriji od 16 do 18 let je Hana Hren, dijakinja umetniške gimnazije, ki jo GŠ Celje izvaja s I. gimnazijo v Celju, osvojila 1. nagrado. Hana se glasbeno izobražuje pod budnim očesom mentorice Irene Anžič.

Citrarka Inara Šket (vir foto: FB profil Glasbene šole Celje)

Še ena citrarka GŠ Celje je bila uspešna: v kategoriji od 10 do 12 let je Inara Šket prejela posebno priznanje za tehnično dovršeno in legato igranje. Inaro mentorira Franja Janež.

Učiteljica citer z Glasbene šole Celje, Franja Janež, je bila na tekmovanju tudi med žiranti kar v treh kategorijah.

 

 

 

Kot smo že pisali, sta Hana Hren in Inara Šket 1. nagrado in zlato plaketo prejeli tudi na 53. državnem tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije, ki je prav tako potekalo konec marca:

Glasbena šola Celje z bogato bero uspehov na državnem tekmovanju