Mladi raziskovalci prejeli priznanja za dvaindevetdeset raziskovalnih nalog (video)

01. 06. 2012 09:11

Sredi tedna je v Narodnem domu v Celju potekala zaključna prireditev, na kateri sta župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in predsednik Komisije Mladi za Celje Srečko Maček podelila priznanja mladim raziskovalcem. Dogodek so oplemenitili dijaki I. gimnazije v Celju, ki so pripravili pester in zanimiv kulturni program.

V že 34. letu ustvarjanja mladih raziskovalcev, torej v šolskem letu 2011/2012, je nastalo 92 raziskovalnih nalog, od tega 52 na osnovnih šolah, 40 pa na srednjih. Ustvarjalcev nalog je bilo skupno 216, in sicer 123 osnovnošolcev in 93 srednješolcev, katerim je pomagalo 81 mentorjev. Nad pregledom in oceno osemdesetih strokovnih ocenjevalcev je bdela 9-članska komisija Mladi za Celje.

Župan Bojan Šroti in predsednik Komisije Mladi za Celje Srečko Maček sta mladim raziskovalcem podelila priznanja.

V nagovoru je župan MOC Bojan Šrot poudaril pomen raziskovalnega duha, ki ga mladi kažejo in udejanjajo že 34. leto. S tem svojemu znanju dodajajo praktično vrednost, spodbujajo ustvarjalnost in širijo obzorje. Po županovih besedah gre za naložbo v prihodnost, ko bo vsaka takšna izkušnja v pomoč pri številnih izzivih v življenju. Celoten nagovor Bojana Šrota si lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

Za pester kulturni program so poskrbeli dijaki I. gimnazije v Celju s kitarskim orkestrom.

Pred podelitvijo je mlade raziskovalce pozdravil tudi predsednik Komisije Mladi za Celje Srečko Maček, ki je uvodoma pohvalil veliko zanimanje za raziskovanje, katerega rezultat je 92 raziskovalnih nalog. Pohvalil je letošnje rezultate, ki so v primerjavi s preteklimi leti resnično dobri. Letos je namreč po oceni komisije kar 66-odstotkov nalog uvrščenih v prvo skupino, kar je 7-odstotkov več kot lani. Posebej pa razveseljujejo dosežki mladih raziskovalcev, ki so šole MOC zastopali v Murski Soboti na državnem srečanju mladih raziskovalcev. Letos je bilo kar 11 zlatih raziskovalcev, torej kar trije več kot lani.

Maček je izpostavil lani vzpostavljeno spletno stran, na kateri so že na voljo rezultati dela mladih raziskovalcev.

Kulturni program je oblikoval kitarski orkester I. gimnazije v Celju, svoje pevske sposobnosti pa so na odru pokazali dijaki te gimnazije.

Vabimo vas k ogledu nagovorov župana MOC Bojana Šroti in predsednika Komisije Mladi za Celje Srečka Mačka, ki je v enem izmed video posnetkov podal kratko izjavo.

v/t/f: eH

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 1,022 seconds.