Mladi urejajo mesto in pri tem tudi nekaj zaslužijo


Javno podjetje Zelenice je tudi letos povabilo mlade k poletnemu študentskemu delu. Dijaki celjskih srednjih šol tako že nekaj dni pomagajo urejati okolico. Te dni so tako barvali klopi na celjskem mestnem pokopališču. Počitniško delo poteka v sodelovanju z Mestno občino Celje in Celjskim mladinskim centrom. 

Počitniško delo mladih ima več pozitivnih učinkov. Poleg tega, da nekaj zaslužijo, so zgled svojim vrstnikom ter s tem posredno pomagajo preprečevati vandalizem, aktivno sodelujejo z lokalno skupnostjo ter pomagajo ustvarjati lepo in urejeno okolje. Da je mesto zelo ponosno na družbeno odgovorne mlade, je ob obisku poudarila tudi podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek.

Direktorica MCC Sonja Majcen pa je ob obisku izrazila veselje, da dijaki poleg mladinskega centra spoznavajo tudi delovanje Mestne občine Celje in javnih podjetij.

Fantje in dekleta, ki opravljajo počitniško delo v Celjskem mladinskem centru in na Zelenicah, so zelo zadovoljni, delo jim je v veselje in se bodo še vračali. Tudi direktor javnega podjetja Zelenice Jože Krulec je z njihovim delom zelo zadovoljen, kakor tudi z zelo dobrim odzivom, ki so ga letos pokazali mladi. Na Mestni občini Celje in v njenih javnih podjetjih bo sicer to poletje počitniško delo opravljalo skupaj 235 mladih.