Mladi v akciji: mednarodno usposabljanje za mladinske delavce (foto, video)

15. 11. 2019 21:34

V Celjskem mladinskem centru izvajajo mednarodno usposabljanje za mladinske delavce pod naslovom Mladi v akciji.

Od 11. do 16. novembra v Celjskem mladinskem centru (MCC) poteka mednarodno usposabljanje za mladinske delavce. Cilj usposabljanja je profesionalni razvoj mladinski delavcev, njihovih znanj, veščin, kompetenc in metod, ki jih dnevno uporabljajo pri izvajanju raznih aktivnosti.

mladi_v_akciji_mcc_00
Mladi v akciji. Foto: DejC

Namen usposabljanja

Mladi postajajo zahtevnejši in kritičnejši sogovorniki, izražajo potrebo po novih orodjih in metodah dela, katerih se mladinski delavci poslužujejo in zato potreba po usposabljanju. Obravnavajo teme kot so socialna vključenost, enakopravnost, medkulturno povezovanje, (ne)strpnost in stereotipi, poudarek pa dajejo novim metodam dela, saj so na tem področju močni in izkušeni, z ogromno dobrih praks v ozadju. Ključna lastnost dobrega mladinskega delavca je zaznava potreb mladih in zmožnost prilagajanja le teh, glede na delovno okolje.

Mladi v akciji

V četrtek, 14.11.2019, med 9.00 in 19.00 uro, so v mednarodno usposabljanje Mladi v akciji vključili dijake treh celjskih srednjih šol, Šolskega centra Celje, Gimnazije Celje – Center in Srednje zdravstvene šole Celje, ter varovance Centra za varstvo in delo Golovec in Zavoda Vozim. Cilj usposabljanja je povečati vključevanje in sprejemanje mladih iz marginalnih skupin.

Izkušnje udeležencev

Trenutek za celje.info si je vzel udeleženec usposabljanja, Ettore Gorni iz Italije:

“Pred tremi leti sem se prvič udeležil mladinske izmenjave, ki je financirana s strani Evropske unije, kar mi je omogočilo spoznavanje mladih iz drugih koncev Evrope. Izkušnja je name imela močan vpliv in hotel sem postati bolj vpleten. Omogočeno mi je bilo, da se tega projekta udeležim ne samo kot udeleženec, temveč kot razvijalec. Na treningu se učimo, kako ustvariti seje in aktivnosti, ki pomagajo mladim postati aktivni državljani. Pa tudi spodbuditi jih k tolerantnosti in vključevanju. Namen je dati nam veščine, potrebne za prenos vrednot ob stiku z drugimi kulturami. Torej da ob stiku z drugo kulturo razlike nadomesti spoznanje, da smo si zelo podobni.”

Mag. Katja Kolenc, vodja programa, mednarodne koordinacije in projektov:

Nina Ratkovica, sodelavka za projekte v MCC:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
231 queries in 2,392 seconds.